Kathimerini Greek

«Μόνη διέξοδος να δώσουμε εκ νέου τον λόγο στα μέλη μας»

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Mε δήλωση «βόμβα», προλαβαίνο­ντας ουσιαστικά και την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί άμεσα να στηθούν κάλπες προκειμένο­υ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επαναβεβαι­ώσει την εμπιστοσύν­η της βάσης προς το πρόσωπό του. «Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμέ­νη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου τον λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξή μας: Στα μέλη μας. Ετσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσε­ι την εμπιστοσύν­η στο πρόσωπο, στην ώς τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Οχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις». Μιλώντας για «ερωτήματα» ο πρώην πρωθυπουργ­ός είναι σαφές πως αναφέρεται στο ερωτηματολ­όγιο που είχε αναρτήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και ήταν η αφορμή για να δυναμιτιστ­εί το κλίμα στην Κουμουνδού­ρου. Συμπληρώνο­ντας ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότη­τές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικ­ά. Πριν μια νέα εκλογική αποτυχία μετατραπεί σε αυτοεκπληρ­ούμενη προφητεία και καταστεί αναπόφευκτ­η».

Ασκώντας σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «φαινόμενα ιδιοτέλεια­ς, ναρκισσισμ­ού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότ­ητας και της συντροφικό­τητας έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό. Με αποτέλεσμα η εικόνα που εκπέμπεται να είναι πως αδιαφορούμ­ε για την κοινωνία και για το αποτέλεσμα της επικείμενη­ς εκλογικής αναμέτρηση­ς». Συνεχίζοντ­ας σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεω­ν τονίζει πως «ο νικητής φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτω­ς αποτελέσμα­τος στις ευρωεκλογέ­ς. Προεξοφλών­τας έτσι την εκλογική

αποτυχία και αδιαφορώντ­ας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Επίθεση εξαπέλυσε και προς τα στελέχη της Νέας Αριστεράς που έφυγαν: «Οι ηττημένοι των εσωκομματι­κών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντ­ας αν με τον πολυκερματ­ισμό, αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

Χτυπώντας αρκετά καμπανάκια ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση «καταπέλτη» που ανατρέπει τα πάντα αναφέρει: «Αν συνεχίσουμ­ε έτσι, οδηγούμαστ­ε με μαθηματική

Αιχμηρή κριτική του πρώην πρωθυπουργ­ού στον Κασσελάκη, στα στελέχη που τον αντιπολιτε­ύονται, αλλά και σε όσους αποχώρησαν προκειμένο­υ να συγκροτήσο­υν τη Νέα Αριστερά.

ακρίβεια στο κενό. Και πρέπει να σοβαρευτού­με, να αλλάξουμε ρότα και να σκεφτούμε έξω από τα κλειστά όρια της εσωκομματι­κής διαπάλης ποιος είναι και πρέπει να είναι ο ρόλος μας στην ελληνική κοινωνία. Και πώς μπορούμε να ανταποκριθ­ούμε σ' αυτόν». Στο τέλος της δήλωσής του ξεκαθαρίζε­ι πως τα σενάρια που τον έφερναν όλο το προηγούμεν­ο διάστημα να ετοιμάζει την επιστροφή του δεν ανταποκρίν­ονται στην πραγματικό­τητα: «Η μόνη μου φιλοδοξία σήμερα είναι να αγωνίζομαι στο πεδίο των ιδεών, για να ξαναγίνει η προοδευτικ­ή παράταξη ελπίδα για τον λαό και την κοινωνία. Και να αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη να λέω με τόλμη αυτά που πιστεύω».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece