Kathimerini Greek

Δεν θα μπορούσε να λείψει

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη σημερινή κλήρωση των «16» του Conference League

-

Ασταμάτητο­ς... ο Ολυμπιακός συνέχισε το εκπληκτικό του σερί από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ, πέρασε και από τη Βουδαπέστη, επικρατώντ­ας με 1-0 της Φερεντσβάρ­ος στη ρεβάνς για τα πλέι οφ του Conference League και σήμερα το μεσημέρι στις δύο θα μάθει τον αντίπαλό του για τους «16» της διοργάνωση­ς.

Οι «ερυθρόλευκ­οι», έχοντας «προίκα» τη νίκη τους επίσης με 1-0 την περασμένη εβδομάδα στο «Καραϊσκάκη», καθώς και την ψυχολογική ώθηση από τη μεγάλη νίκη τους στην Τούμπα με 4-1 επί του ΠΑΟΚ την προηγούμεν­η Κυριακή, πήγαν στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας όχι για να μην χάσουν, αλλά για να κερδίσουν, κάτι που φάνηκε και από την «επιθετική» ενδεκάδα που παρέταξε ο Βάσκος τεχνικός.

Ο Μεντιλίμπα­ρ παρέταξε έναν Ολυμπιακό που δεν απειλήθηκε σε σχεδόν κανένα σημείο του αγώνα, ενώ όσο περνούσε η ώρα ήταν αυτός που επέβαλε τον δικό του «νόμο». Στο 38΄ ο Φορτούνης έχασε

την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν από κοντά πλάσαρε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ποντένσε, σχεδόν μόνος του απέναντι στον Ντίμπους, σούταρε απελπιστικ­ά άουτ. Η υπεροχή του Ολυμπιακού «καρποφόρησ­ε» στο 45΄, όταν ο Ελ Καμπί από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε χέρι του Βάργκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στην εξέλιξη του ματς, καθώς η Φερντσβάρο­ς δεν κατάφερε

σε καμία στιγμή να απειλήσει τον Ολυμπιακό. ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡ­ΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46΄ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67΄ Ραμίρες), Ζακάριασεν (67΄ Ρομντάνε), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος (86΄ Κατόνα), Βάργκα, Κόδρο (46΄ Πέσιτς). ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Εσε, Τσικίνιο (90΄ Καρβάλιο), Ορτα (74΄ Ιμπόρα), Φορτούνης (74΄ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79΄ Γιόβετιτς).

 ?? ?? Με εύστοχο χτύπηµα πέναλτι του Ελ Κααµπί, ο Ολυµπιακός νίκησε ξανά 1-0 τη Φερεντσβάρ­ος και σήµερα θα µάθει τον επόµενο αντίπαλό του στους «16».
Με εύστοχο χτύπηµα πέναλτι του Ελ Κααµπί, ο Ολυµπιακός νίκησε ξανά 1-0 τη Φερεντσβάρ­ος και σήµερα θα µάθει τον επόµενο αντίπαλό του στους «16».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece