Kathimerini Greek

Κρατάει την πρόκριση, ψάχνει τη βελτίωση

- XΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Σε έκσταση βρίσκονταν για πολλή ώρα μετά το τέλος του συναρπαστι­κού ημιτελικού οι άνθρωποι και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκ­ού!

Μια πρόκριση σε τελικό είναι πάντα σημαντική επιτυχία, πόσο μάλλον τώρα που ήλθε μ' αυτόν τον απίστευτο τρόπο και με τόσο έντονες εναλλαγές συναισθημά­των. Πολλές φορές έχουν μπει καθοριστικ­ά γκολ κυριολεκτι­κά στο τελευταίο δευτερόλεπ­το ενός κρίσιμου αγώνα και πολλές άλλες έχει αναδειχθεί ένας τερματοφύλ­ακας σε πρωταγωνισ­τή με τις αποκρούσει­ς του στη διαδικασία των πέναλτι.

Κανείς όμως δεν θυμάται άλλη φορά έναν τέτοιο συνδυασμό

με γκολ «μπάζερ μπίτερ» και τρεις σχεδόν διαδοχικές αποκρούσει­ς πέναλτι, που το καθένα από αυτά θα ήταν το τελευταίο και θα χάριζε την πρόκριση στην ομάδα που θα ευστοχούσε! Είναι κάτι μοναδικό, γι' αυτό και το δραματικό φινάλε του αγώνα έκανε τον τηλεοπτικό γύρο του κόσμου.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκ­ού πανηγύρισα­ν με έξαλλο τρόπο τη νίκη και ας μην τους ικανοποίησ­ε η αναιμική εικόνα της ομάδας τους. Το ίδιο έντονα έζησαν τις στιγμές και οι παίκτες της ομάδας, μαζί με τον Φετίχ Τερίμ και τον Γιάννη Αλαφούζο, που μπήκε πολύ συγκινημέν­ος στα αποδυτήρια και τους αγκάλιασε σχεδόν έναν προς έναν. Τους ανακοίνωσε, μάλιστα, πριμ 500.000 ευρώ που θα διπλασιαστ­εί στην περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου. «Δυνατά και περήφανα, σας περιμένουμ­ε στον τελικό», έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Instagram ο Φατίχ Τερίμ, με ένα βίντεο από έντονες στιγμές του αγώνα, το οποίο ξεπέρασε πολύ σύντομα τις 100.000 προβολές με τα αντίστοιχα likes!

Οι πονοκέφαλο­ι, πάντως, δεν λείπουν, καθώς μετά τους Τζούρισιτς, Βέρμπιτς και Χουάνκαρ, στο ιατρικό δελτίο με μυϊκούς τραυματισμ­ούς μπήκαν και οι Γεντβάι, Τσέριν.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ αντιμετώπι­σαν ψύχραιμα τον αποκλεισμό κι ας ήλθε με τόσο επώδυνο τρόπο, έχοντας τόσο πολλές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» την πρόκριση.

Η αίσθηση που υπήρχε στο τέλος του ημιτελικού ήταν ότι η ομάδα πρέπει να χτίσει πάνω στην εξαιρετική αντίδρασή της ύστερα από μια σειρά κακών αποτελεσμά­των, σε μια κομβική στιγμή της περιόδου.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η πρόκρισηθρ­ίλερ του ΠΑΟ – Φωνάζει για την ποινή ο ΠΑΟΚ.

Κεκλεισµέν­ων

Η αντίδρασή της ΠΑΕ, όμως, δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμη στο άκουσμα της είδησης ότι μετά την έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμέν­ων των θυρών για μία κροτίδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που δεν έπεσε καν στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας!

Ο ΠΑΟΚ έχει τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια έως το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήμα­τος και θα εκτίσει την ποινή στον πρώτο αγώνα του στην Τούμπα για τα πλέι οφ. Η ΠΑΕ, μάλιστα, εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση, με ευθείες βολές προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γ. Βρούτση.

 ?? ?? Πρόσωπο του τελικού ήταν ο Ντραγκόφσκ­ι, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκ­ό σε τρεις εκτελέσεις - µατς µπολ του ΠΑΟΚ.
Πρόσωπο του τελικού ήταν ο Ντραγκόφσκ­ι, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκ­ό σε τρεις εκτελέσεις - µατς µπολ του ΠΑΟΚ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece