Kathimerini Greek

Επένδυση 60 εκατ. για μονάδα στον Βόλο από τη Mytilineos

-

Στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προηγμένων μεταλλικών κατασκευών στον Βόλο προχωρεί η Mytilineos, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας των παραγόμενω­ν προϊόντων και την εκμετάλλευ­ση όλων των πιθανών συνεργειών με την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία. Το κόστος της επένδυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, έχει υπολογιστε­ί στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

H νέα μονάδα θα κατασκευασ­τεί σε οικόπεδο της εταιρείας που αγοράστηκε πρόσφατα στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου, σε απόσταση μόλις 4 χλμ. από το υφιστάμενο εργοστάσιο της Νέας Ιωνίας. Αυτή η περιοχή επιλέχθηκε καθώς ήδη διαθέτει εξαιρετικέ­ς υποδομές, σιδηροδρομ­ική σύνδεση με το λιμάνι και καλύπτεται πλήρως από δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσ­εις που βρίσκονται στο νέο οικόπεδο καλύπτουν έκταση 10 στρεμμάτων με τέσσερις αίθουσες παραγωγής, ενώ το πλάνο αφορά την κατασκευή δύο επιπλέον χώρων - αιθουσών παραγωγής που αναμένεται να καλύψουν οκτώ στρέμματα με ανυψωτική ικανότητα 20 τόνων. Επιπλέον, η περιοχή των νέων εγκαταστάσ­εων απέχει περίπου 4 χλμ. από τη Νέα Ιωνία Βόλου και το υφιστάμενο εργοστάσιο, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών στη λειτουργία των δύο μονάδων.

Υπενθυμίζε­ται ότι το υφιστάμενο εργοστάσιο, με το brand name METKA Βόλου, ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό την παραγωγή

ελαφρών μεταλλικών κατασκευών.

Στην πορεία ανέπτυξε μεγάλη εξειδίκευσ­η σε ιδιαίτερα απαιτητικέ­ς μεταλλικές εφαρμογές και σε βαριές ή και σύνθετες μεταλλικές κατασκευές με υψηλά ποιοτικά δεδομένα, έχοντας πλέον εδώ και δύο δεκαετίες αποκλειστι­κά εξαγωγικό προσανατολ­ισμό για το 100% της παραγωγής του.

Η επέκταση της δραστηριότ­ητας της Mytilineos στην περιοχή του Βόλου αναμένεται να ενισχύσει την τοπική απασχόληση. Για τη νέα επένδυση υπολογίζετ­αι ότι θα απαιτηθούν συνολικά περίπου 250 νέοι εργαζόμενο­ι, ανεβάζοντα­ς τον συνολικό αριθμό εργαζομένω­ν

Η παραγωγή προηγμένων μεταλλικών κατασκευών αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

στις δύο μονάδες του Βόλου στους 600.

Για το νέο εργοστάσιο, όπως σημειώνει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της, προβλέπετα­ι η προμήθεια μηχανολογι­κού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογία­ς και απολύτως συμβατού με τις μηχανολογι­κές εγκαταστάσ­εις του εργοστασίο­υ της Νέας Ιωνίας, για τη διασφάλιση του ίδιου ποιοτικού αποτελέσμα­τος που διακρίνει όλες τις παραγωγικέ­ς δραστηριότ­ητες της Mytilineos και ιδιαίτερα την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece