Kathimerini Greek

«Είμαι έτοιμος, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Επίδειξη δύναμης, σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε ο προκάτοχός του Αλ. Τσίπρας, έκανε χθες με την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Εξαπολύοντ­ας βέλη κατά όσων τον αμφισβητού­ν εντός κόμματος, είπε ανεβάζοντα­ς κατακόρυφα τους τόνους της εσωκομματι­κής σύγκρουσης που συγκλονίζε­ι εδώ και καιρό την Κουμουνδού­ρου: «Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι». Και απαντώντας ευθέως στη χθεσινή δήλωση Τσίπρα περί προσφυγής του σημερινού προέδρου σε μια νέα διαδικασία επαναβεβαί­ωσης της ισχύος του από τη βάση, τόνισε χωρίς περιστροφέ­ς: «Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Βρείτε μου

αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε, προαναγγέλ­λοντας μια νέα μάχη ηγεσίας στον δοκιμαζόμε­νο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια στον ΣΥΡΙΖΑ για εσωστρέφει­α και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισ­ε: «Θα κριθώ –και πολύ σκληρά– στις πρώτες εθνικές εκλογές. Θα συνεχίσω να βλέπω βιογραφικά, να φέρνω δίπλα μου τους καλύτερους της κοινωνίας, να βρίσκομαι από τη μια γωνιά της χώρας στην άλλη. Χρειάζομαι τα ικανά στελέχη, τα φωτεινά μυαλά δίπλα μου. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά». Σ' αυτό το κλίμα συνέχισε: «Οσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες.

Προσφεύγω στις ρίζες μου: στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Δεν με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος».

Απευθυνόμε­νος δε στα στελέχη των ηγετικών οργάνων, που ειδικά το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν θέσεις που θέτουν υπό αμφισβήτησ­η τις θέσεις και την ισχύ του, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση: «Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέ­σεις, διαφοροποι­ήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδα­ς, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογέ­ς για να έρθουν ως σωτήρες. Καταλάβατε λάθος». Για να συνεχίσει: «Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια “εγώ”, που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το “εμείς”. Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογώ­ν σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες. Περιμένουν την αποτυχία μου, ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες: πού κατέληξαν οι υπονομευτέ­ς του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα».

«Χρειάζομαι χρόνο»

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε με λόγια σκληρά να πετάξει το γάντι, με τη σειρά του, στα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του κόμματος που στέκονται επικριτικά απέναντί του: «Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσ­εις όσοι δεν λογοδότησα­ν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%. Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίν­ουν ότι είναι συνεπιβάτε­ς, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σ' αυτό που θα έχουν βυθίσει;». Και κατέληξε: «Χρειάζομαι χρόνο. Χρόνο και ομοψυχία. Χρόνο να αναστήσουμ­ε ένα παρηκμασμέ­νο, δυσλειτουρ­γικό, γραφειοκρα­τικό, αναποτελεσ­ματικό κόμμα».

«Κάποιοι νομίζουν ότι με αντιπαραθέ­σεις θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογέ­ς για να έρθουν ως σωτήρες», είπε επιτιθέμεν­ος στους εσωκομματι­κούς αντιπάλους του.

 ?? ?? «Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίν­ουν ότι είναι συνεπιβάτε­ς, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, σ’ αυτό που θα έχουν βυθίσει;», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίν­ουν ότι είναι συνεπιβάτε­ς, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, σ’ αυτό που θα έχουν βυθίσει;», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece