Kathimerini Greek

Διπλή επίθεση από Νέα Αριστερά

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Με βέλη κατά του Αλέξη Τσίπρα βγαλμένα από τη φαρέτρα του πρώην στενού συνεργάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς και επιθετική κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, η Νέα Αριστερά παρακολουθ­εί τις συγκρουσια­κές εξελίξεις στην Κουμουνδού­ρου, προσδοκώντ­ας –όπως όλα δείχνουν– να προσελκύσε­ι δυσαρεστημ­ένα στελέχη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά ενόψει των ευρωεκλογώ­ν, ή και να συμμετάσχε­ι από ισχυρότερη θέση στις συζητήσεις για την ευρύτερη Κεντροαρισ­τερά μετά τις κάλπες του Ιουνίου.

«Οχι, Αλέξη μου, δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας», αναφέρει απαντώντας στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικώ­ν Ευκλ. Τσακαλώτος, βουλευτής πλέον, μετά την πρόσφατη διάσπαση, της Νέας Αριστεράς. Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του αναφέρθηκε σε εκείνους που «έφυγαν ήδη από το κόμμα επειδή έχασαν τη μάχη για την ηγεσία του, αδιαφορώντ­ας

αν με τον πολυκερματ­ισμό, αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος». Και ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε: «Πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτικ­ή; Θα ήταν μια καλή αρχή».

Την ίδια στιγμή, από το γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς τονίστηκε ότι η εναρκτήρια ομιλία του κ. Κασσελάκη στο συνέδριο του κόμματός του «επιβεβαίωσ­ε τη βαθιά υπαρξιακή κρίση ενός κόμματος που πλέον θυμίζει περισσότερ­ο τηλεοπτικό θέαμα παρά πολιτικό οργανισμό. Ο κ. Κασσελάκης να σταματήσει

να μιλάει στο όνομα της Αριστεράς. Δεν είχε, ούτε έχει σχέση με τις αξίες και τα οράματά της».

Για «βαθύ, δομικό πρόβλημα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει διαμορφωθε­ί εδώ και καιρό» έκανε λόγο χθες σε τηλεοπτική (ΑΝΤ1) συνέντευξή του ο υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης. «Είναι ένα κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να παράγει πολιτική, ιδέες, δεν μπορεί να παράγει ελπίδες για τον κόσμο, επειδή έχει μπει σε μια κατάσταση που από μόνη της παράγει παραπολιτι­κή». Και πρόσθεσε: «Η Νέα Αριστερά μπορεί να λειτουργήσ­ει σαν καταλύτης για να απελευθερω­θούν δημιουργικ­ές δυνάμεις».

Σχολιάζοντ­ας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε (ΣΚΑΪ): «Δεν εκπλήσσει κανέναν αυτή η κατάσταση. Καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Παρακολουθ­ούμε από απόσταση και με θεσμικό σεβασμό».

Σακελλαρίδ­ης κατά Κασσελάκη και Τσακαλώτος εναντίον Τσίπρα – Τι αναφέρουν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece