Kathimerini Greek

Κλήρωση βατή και με παγίδες

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ στον δρόμο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

-

Δύο αντιπάλους οι οποίοι είναι στα μέτρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού και αφήνουν πολλές υποσχέσεις για πρόκριση στα προημιτελι­κά, αλλά παράλληλα κρύβουν και ιδιαίτερα χαρακτηρισ­τικά, επιφύλασσε η κλήρωση

Χωρίς οπαδούς των φιλοξενουμ­ένων αναμένεται να γίνουν τα ματς σε Θεσσαλονίκ­η και Ζάγκρεμπ.

του Conference League για τη φάση των «16».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να αντιμετωπί­σει τους Κροάτες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγους μήνες μετά τα επεισοδιακ­ά παιχνίδια του καλοκαιριο­ύ απέναντι στην ΑΕΚ και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ενώ ο Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την παράδοση των ελληνικών

ομάδων κόντρα στις ισραηλινές, στις ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις, να είναι απογοητευτ­ική. Η πρώτη αναμέτρηση των Θεσσαλονικ­έων θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο «Μάξιμιρ», ενώ η ρεβάνς επτά ημέρες αργότερα στην Τούμπα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο ματς στο Φάληρο και το δεύτερο μία εβδομάδα αργότερα, πιθανότατα στην ουδέτερη Σερβία, στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα. Η Ντιναμό, που και το καλοκαίρι απέδειξε πως πρόκειται για ένα σκληροτράχ­ηλο σύνολο, αν και αποδυνάμωσ­ε το ρόστερ της, στα πλέι οφ έκανε την έκπληξη αποκλείοντ­ας την Μπέτις. Βρίσκεται στην τρίτη θέση του κροατικού πρωταθλήμα­τος και προπονητής της είναι ο Σεργκέι Γιακίροβιτ­ς, που είχε αντικαταστ­ήσει τον Ιγκόρ Μπίσκαν.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ όσο και αυτοί της Ντιναμό βρίσκονταν σε επαφές με την UEFA προκειμένο­υ και τα

δύο παιχνίδια να γίνουν χωρίς οπαδούς των φιλοξενουμ­ένων λόγω των όσων συνέβησαν το καλοκαίρι.

Στον πάγκο της Μακάμπι βρίσκεται ο θρύλος του ιρλανδικού ποδοσφαίρο­υ Ρόμπι Κιν, ενώ ο Εραν Ζάχαβι στα 36 του χρόνια εξακολουθε­ί να σκοράρει κατά ριπάς, έχοντας φτάσει φέτος τα 21 γκολ σε 35 ματς. Στους ομίλους κληρώθηκε με Γάνδη, Ζόρια και Μπρέινταμπ­λικ, παίρνοντας την πρώτη θέση με πέντε νίκες και μόνο μία ήττα.«Εχουν τον σεβασμό μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε κάθε αντίπαλο», ανέφερε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκ­ων» Χοσέ Μεντιλίμπα­ρ.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των «16» του Conference League είναι: Σερβέτ - Βικτόρια Πλζεν, Αγιαξ - Αστον Βίλα, Μόλντε Κλαμπ Μπριζ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Φενέρμπαχτ­σε, Στουρμ Γκρατς - Λιλ, Μακάμπι Χάιφα - Φιορεντίνα.

 ?? ?? Ο Κώστας Κατσουράνη­ς ήταν παρών στη χθεσινή κλήρωση του Conference League στη Νιόν.
Ο Κώστας Κατσουράνη­ς ήταν παρών στη χθεσινή κλήρωση του Conference League στη Νιόν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece