Kathimerini Greek

All Star Game μεταξύ τσίρκου και λούνα παρκ

- Tου ΜΠαΜΠΗ ΠαΠαΔατου

Υστερα από την ολοκλήρωση ακόµη ενός All Star Game του ΝΒΑ, και µε όλα όσα διαδραµατί­στηκαν σε αυτό, δεν είναι λίγες οι φωνές που έσπευσαν να κατηγοριοπ­οιήσουν την πολυδιαφηµ­ισµένη γιορτή του µπάσκετ σε κάτι µεταξύ... τσίρκου και λούνα παρκ.

Φωνές που, οι περισσότερ­ες εξ αυτών, «πάγωναν» από πραγµατικό δέος στο παρελθόν, παρακολουθ­ώντας All Star Game µε ουσία, όπως την τιτανοµαχί­α του 1993, για παράδειγµα.

«Αν πας πίσω και δεις όλους τους θρύλους που έχουν παίξει στα παιχνίδια, για να είµαι ειλικρινής, ήταν ντροπιαστι­κό και ήταν ασέβεια προς το παιχνίδι του µπάσκετ. Εκείνο το βράδυ ήταν µια ντροπή σε όλο το παρκέ», τόνισε ο παλαίµαχος παίκτης και νυν αναλυτής του ESPN Kέντρικ Πέρκινς, µετά το τελικό σκορ 211-186 µεταξύ Ανατολής και ∆ύσης.

Το ΝΒΑ, προσδοκώντ­ας ακόµη µεγαλύτερη διείσδυση στις αγορές όλου του κόσµου και –µοιραία– περισσότερ­α οικονοµικά κέρδη, µετέτρεψε τη σηµαντικότ­ερη µπασκετική σύγκρουση της χρονιάς σε µια ανάλαφρη... κλωτσοπατι­νάδα, διανθισµέν­η µε επιµέρους διαγωνισµο­ύς που παρέπεµπαν σε... Survivor και όχι σε µπάσκετ.

Το ίδιο µονοπάτι έχει χαράξει, δυστυχώς, και το ελληνικό All Star Game, στο οποίο παρακολουθ­ήσαµε πριν από δύο µήνες έναν αγώνα-παρωδία, µια αναµέτρηση-χαβαλέ...

Κάποτε αυτές οι διοργανώσε­ις είχαν ως επίκεντρο το µπάσκετ και το σόου ερχόταν συµπληρωµα­τικά, για να έχει λόγο ύπαρξης. Πλέον όλα µοιάζουν µε κακόγουστο τηλεπαιχνί­δι και το δυστύχηµα είναι ότι αυτή η κουλτούρα έχει διαβρώσει και την κανονική περίοδο του, κατά τα άλλα, κορυφαίου πρωταθλήµα­τος στον κόσµο...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece