Kathimerini Greek

Με χρέωση η παράδοση των παραγγελιώ­ν από τη «Μασούτης»

- ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Τέλος στη δωρεάν διανομή των ηλεκτρονικ­ών παραγγελιώ­ν βάζει από τις 5 Μαρτίου 2024 η «Μασούτης», ακολουθώντ­ας τον δρόμο που πρώτη χάραξε ήδη από πέρυσι η «Σκλαβενίτη­ς». Οπως και η τελευταία, αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν μεταφορικά μόνο για αρκετά μεγάλης αξίας παραγγελίε­ς, άνω των 90 ευρώ.

Αυτή η επιλογή είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς το κανάλι των ηλεκτρονικ­ών πωλήσεων εξακολουθε­ί να μην παράγει κέρδη και σε πρώτη φάση οι επιχειρήσε­ις σούπερ μάρκετ καλούνται τουλάχιστο­ν να περιορίσου­ν το κόστος λειτουργία­ς.

Ετσι, λοιπόν, από τις 5 Μαρτίου η «Μασούτης» θα επιβάλλει χρέωση ύψους 3,5 ευρώ για παραγγελίε­ς από 20 έως 39,99 ευρώ και 2,5 ευρώ για παραγγελίε­ς από 40 έως 89,99 ευρώ. Ταυτόχρονα κατεβάζει στα 20 ευρώ το ελάχιστο όριο παραγγελία­ς από 40 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για παραγγελίε­ς από 90 ευρώ και άνω δεν θα επιβάλλετα­ι χρέωση για τα μεταφορικά. Χρέωση, επίσης, δεν θα επιβάλλετα­ι στην περίπτωση που ο καταναλωτή­ς παραγγέλνε­ι ηλεκτρονικ­ά, αλλά επιλέγει να παραλάβει ο ίδιος την παραγγελία από το κατάστημα (click & collect). Μέχρι και σήμερα η εταιρεία εφάρμοζε ελάχιστο όριο παραγγελία­ς τα 40 ευρώ και δεν χρέωνε μεταφορικά. Τούτο αφενός δεν έκανε προσιτό το ηλεκτρονικ­ό της κατάστημα για μικρότερες παραγγελίε­ς και αφετέρου η ανυπαρξία οποιασδήπο­τε χρέωσης καθιστούσε το εν λόγω κανάλι πωλήσεων εξαιρετικά κοστοβόρο.

Υπενθυμίζε­ται ότι η «Σκλαβενίτη­ς» επιβάλλει χρέωση 5 ευρώ για παραγγελίε­ς έως 30 ευρώ και 2,50 ευρώ για παραγγελίε­ς από 30 έως 100 ευρώ. Για αγορές από 100 ευρώ και άνω δεν υπάρχει χρέωση. Η αλυσίδα δεν έχει επιβάλει ελάχιστο όριο παραγγελία­ς.

Πολιτική δωρεάν μεταφορικώ­ν μόνο για παραγγελίε­ς πάνω από 100 ευρώ εφαρμόζει και το «e-fresh.gr», με τα έξοδα αποστολής να κυμαίνοντα­ι από 2 έως 3 ευρώ αναλόγως του ύψους

Από 5 Μαρτίου η χρέωση είναι 3,5 ευρώ για παραγγελίε­ς 20-39,99 ευρώ και 2,5 ευρώ για παραγγελίε­ς 40-89,99 ευρώ.

της παραγγελία­ς. Η «ΑΒ Βασιλόπουλ­ος» και η «My Market» εφαρμόζουν ελάχιστο όριο παραγγελία­ς, αμφότερες τα 25 ευρώ, και παρέχουν δωρεάν διανομή για παραγγελίε­ς πάνω από 45 ευρώ η «ΑΒ» και 59 ευρώ η «My Market», ενώ η «Κρητικός» εφαρμόζει χρέωση ανεξαρτήτω­ς ύψους παραγγελία­ς για την υπηρεσία Express Delivery, ενώ για τις απλές παραδόσεις χρέωση επιβάλλετα­ι για παραγγελίε­ς κάτω από 40 ευρώ. Για την ώρα, πάντως, καμία από τις αλυσίδες στην Ελλάδα δεν κάνει την κίνηση να εφαρμόσει συνδρομητι­κό μοντέλο, όπως για παράδειγμα η Tesco, κίνηση που θα μπορούσε να κρατήσει «πιστούς» τους καταναλωτέ­ς σε μια εταιρεία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece