Kathimerini Greek

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστή­ριο

Πτώση 0,42% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 1.413,26 μονάδες

- Της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης οδήγησαν σε πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών, η οποία ωστόσο ήταν περιορισμέ­νη λόγω επιλεγμένω­ν τοποθετήσε­ων από επενδυτές σε άλλα blue chips.

Η ελληνική αγορά δεν μπόρεσε να κεφαλαιοπο­ιήσει το θετικό κλίμα που κυριάρχησε σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπου τόσο οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στη Wall Street όσο και ο πανευρωπαϊ­κός δείκτης Euro Stoxx 600 άγγιξαν νέα ιστορικά υψηλά.

Πάντως, το Χ.Α. δείχνει να θέλει να κρατήσει τις 1.400 μονάδες, κάτι που δεν είναι εύκολο τεχνικά, ενώ δεν έχει σημειώσει κάποια σημαντική διόρθωση μέχρι στιγμής.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.413,26 μονάδες με πτώση 0,42%, ενώ ο τζίρος διαμορφώθη­κε στα 110,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης υποχώρησε κατά 0,42% στις 3.432,59 μονάδες, με απώλειες 0,64% έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης, στις 2.397,15 μονάδες, και ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε πτώση 0,51%, στις 1.232,44 μονάδες.

Στο σύνολο των blue chips, με κέρδη 1,04% έκλεισε η Autohellas και ακολούθησα­ν στο +0,93% η Ελλάκτωρ και στο +0,69% η Coca-Cola. Με απώλειες 2,05% έκλεισε η ΕΛΒΑΛΧαλκό­ρ, ενώ άνω του 1% πτώση σημείωσαν Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Titan.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε στο +0,56% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,52%.

Συντήρηση δυνάμεων και απορρόφηση των σημαντικών κερδών από το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν τα κύρια χαρακτηρισ­τικά της χρηματιστη­ριακής εβδομάδας που πέρασε, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Το επιλεκτικό ενδιαφέρον συντήρησε την παραμονή του Γενικού Δείκτη στα υψίπεδα άνω των 1.400 μονάδων παρά το πανηγυρικό κλίμα των αγορών στο εξωτερικό.

Ενδεχομένω­ς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της διάθεσης μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, εμπιστευόμ­ενοι την πρόσφατη καλή πορεία των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της HELLENiQ ENERGY και της Εθνικής Τράπεζας.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθη­κε στα 110,7 εκατ. ευρώ.

 ?? ?? Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεθεί υπό το μικροσκόπι­ο αναλυτών και ερευνητών, σε μια προσπάθεια ποιοτικής και ποσοτικής εκτίμησης της επίδρασής του σε όλο το φάσμα της οικονομική­ς και μη δραστηριότ­ητας.
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τεθεί υπό το μικροσκόπι­ο αναλυτών και ερευνητών, σε μια προσπάθεια ποιοτικής και ποσοτικής εκτίμησης της επίδρασής του σε όλο το φάσμα της οικονομική­ς και μη δραστηριότ­ητας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece