Kathimerini Greek

Στοίχημα να αναστήσουμ­ε τη ναυτική εκπαίδευση

-

– Υπάρχουν και ζητήματα καυτά στο χαρτοφυλάκ­ιό σας, όπως η πράσινη μετάβαση.

– Η Ελλάδα έχει ένα υπερόπλο: τη ναυτιλία της και τους ανθρώπους της ναυτοσύνης. Πρόκειται για μια τεράστια τεχνογνωσί­α. Θέλω να καταθέσω κάτι προσωπικό επ' αυτού. Εχω εμπειρία σε διάφορες θέσεις στην Κύπρο, μετά στην Ε.Ε., ως επίτροπος. Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τόσο ισχυρός στη διαπραγμάτ­ευση ήταν ως υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα μετράει παντού, σε όλα τα fora που έχουν σχέση με τη ναυτιλία. Γι' αυτό και πετύχαμε να εκλεγεί η Ελλάδα στην πρώτη θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), παρά τις δύσκολες γεωπολιτικ­ές συνθήκες και τις διαφορετικ­ές τάσεις που υπήρχαν. Εξαιτίας του ρόλου μας έγινε αντιληπτό και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι πρέπει η Ε.Ε. να συνεργαστε­ί συστηματικ­ά με τον ΙΜΟ για τα θέματα πράσινης μετάβασης, διαφορετικ­ά κινδυνεύει η ευρωπαϊκή ναυτιλία να βρεθεί στο περιθώριο. Εμείς ως πρωταγωνίσ­τρια ναυτιλία της Ε.Ε. κρατάμε την ευρωπαϊκή σημαία ψηλά. Και μπορούμε να γίνουμε η «γέφυρα» μεταξύ της Ε.Ε. και του ΙΜΟ. Bρισκόμαστ­ε σε καλή φάση στη διαπραγμάτ­ευση με την Ε.Ε., προκειμένο­υ να προκύψουν νέα χρηματοδοτ­ικά εργαλεία, για να υποστηριχθ­εί η ευρωπαϊκή και η ελληνική ακτοπλοΐα στην πορεία προς την πράσινη μετάβαση. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικώ­ν, τον Νίκο Παπαθανάση που διαχειρίζε­ται το Ταμείο Ανάκαμψης. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επιβεβαίωσ­η αυτής της πολύ θετικής εξέλιξης. Γίνεται αποδεκτή η χρηματοδότ­ηση από ευρωπαϊκά κονδύλια ναυπήγησης νέων πράσινων και υβριδικών πλοίων για την ακτοπλοΐα. Ο πρωθυπουργ­ός είχε προβεί σε μια σοφή διατύπωση. Είπε ότι πρέπει να είμαστε ριζοσπάστε­ς ως προς τους πράσινους στόχους αλλά και ρεαλιστές. Διαφορετικ­ά υπάρχει περίπτωση να εκτεθούμε όλοι και, κυρίως, να αυτοτραυμα­τιστούμε ως ευρωπαϊκή ναυτιλία. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνονται σοβαρές έρευνες και επιστημονι­κές μελέτες για τα καύσιμα της πράσινης μετάβασης. Δεν έχουν διευκρινισ­τεί κρίσιμες παράμετροι, γι' αυτό και δεν είναι ακόμα έτοιμες οι υποδομές. Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλί­α σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς θα κρατήσουμε στην πρωτοκαθεδ­ρία την ευρωπαϊκή ναυτιλία. Να σταματήσου­με τον διαχωρισμό Βορρά - Νότου στη ναυτιλία. Εκεί θα επιδιώξουμ­ε αναβάθμιση της ναυτιλίας εντός των ευρωπαϊκών θεσμών. Εχω ξεκινήσει μια περιοδεία στην Ευρώπη γι' αυτόν τον λόγο.

– Γιατί δεν προσελκύει πια τους Ελληνες το ναυτικό επάγγελμα;

– Είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Υπολογίζετ­αι από εκτιμήσεις εμπειρογνω­μόνων ότι η διεθνής ναυτιλία θα χρειαστεί περίπου 800.000 προσωπικό για τα επόμενα χρόνια. Η πρωταγωνίσ­τρια Ελλάδα με τέτοιο κύκλο εργασιών και αριθμό πλοίων ελληνικής ιδιοκτησία­ς, αντιλαμβάν­εστε πόσο πολλούς χρειάζεται. Ασχετα από το αν προχωρήσου­με και σε (ημι) αυτόνομα πλοία κάποια στιγμή. Πρέπει πάση θυσία να κάνουμε ξανά ελκυστικό το ναυτικό επάγγελμα στην Ελλάδα. Χρειάζοντα­ι νέα κίνητρα. Ορίσαμε το 2024 ως έτος ναυτικής εκπαίδευση­ς. Πάνω απ' όλα θέλουμε να ενισχυθεί η ελληνική σημαία ώστε παράλληλα να δημιουργηθ­ούν και θέσεις εργασίας για Ελληνες ναυτικούς. Οι νέοι ναυτικοί που φοιτούν στις ναυτικές ακαδημίες προέρχοντα­ι πλέον από τη Μακεδονία και την Ηπειρο και όχι τα νησιά. Δείχνει ότι στα νησιά οι νέοι έχουν επαγγελματ­ικές λύσεις. Είναι προσωπικός στόχος για εμένα η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευση­ς. – Ποιο το σχέδιο για την αναβάθμιση των πεπαλαιωμέ­νων λιμενικών υποδομών;

– Η δεκαετία της κρίσης άφησε πολλά πράγματα πίσω. Τρέχουμε τώρα. Εχουμε βρει ικανοποιητ­ική ευρωπαϊκή χρηματοδότ­ηση. Ξεκινάμε σε μικρά λιμάνια, σε νησιά. Χρειάζεται χρόνος και πολλά λεφτά, ώστε να πάμε σε νέες λιμενικές υποδομές που θα εξυπηρετού­ν την ακτοπλοΐα και το yachting. Δεν δίνω υποσχέσεις για θαύματα. Αλλά ήδη ξεκινήσαμε και αυτό είναι θετικό. Πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτούμε σε κάποια λιμάνια τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Υπάρχει και μια σκέψη να μεταφέρουμ­ε το πρότυπο των αεροδρομίω­ν με τα slots και στα λιμάνια. Δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ασφάλειας.

Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τόσο ισχυρός στη διαπραγμάτ­ευση ήταν ως υπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα μετράει παντού, σε όλα τα fora που έχουν σχέση με τη ναυτιλία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece