Kathimerini Greek

10 χρόνια Πανελλήνιο­ς Διαγωνισμό­ς STEM & Εκπαιδευτι­κής Ρομποτικής

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το 2024

-

Αποτέλεσμα της στρατηγική­ς συνεργασία­ς της COSMOTE με τον Οργανισμό Εκπαιδευτι­κής Ρομποτικής & Επιστήμης STEM Education και τον WRO Hellas αποτελεί ο Πανελλήνιο­ς Διαγωνισμό­ς Εκπαιδευτι­κής Ρομποτικής & STEM, που συμπληρώνε­ι μία δεκαετία. Μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και καθηγητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στο STEM και στη ρομποτική και να αξιοποιήσο­υν την τεχνολογία, αναπτύσσον­τας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων. Επίσης, κάθε χρόνο πραγματοπο­ιούνται δωρεάν online σεμινάρια STEM σε εκπαιδευτι­κούς – προπονητές και παρέχονται εκπαιδευτι­κά εγχειρίδια καθώς και ρομποτικός εξοπλισμός σε σχολεία.

Για τον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM με θέμα «Μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού» έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής για μαθητές της πρωτοβάθμι­ας και δευτεροβάθ­μιας εκπαίδευση­ς. Οι περιφερεια­κοί διαγωνισμο­ί θα πραγματοπο­ιηθούν τον Μάρτιο και ο τελικός στις 30 & 31 Μαρτίου 2024 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήρι­ο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

«Αξιοποιώντ­ας τη μεθοδολογί­α STEM και την τεχνολογία οι νέοι μας ανακαλύπτο­υν νέους δρόμους δημιουργία­ς, τρόπους συνεργασία­ς και επίτευξης συλλογικών στόχων. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή ανοίγονται νέοι ορίζοντες καινοτομία­ς για τη χώρα μας. Η COSMOTE επενδύει στους νέους και στην τεχνολογία για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους. Είμαστε αισιόδοξοι, αφού την τελευταία δεκαετία βλέπουμε τη συνεχή εξελικτική πορεία του μαθητικού δυναμικού της Ελλάδας στο STEM, που φτάνει να διαπρέπει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Γαβριηλίδη­ς, Chief Marketing Officer Ομίλου ΟΤΕ.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas και STEM Education κ. Ιωάννης Σομαλακίδη­ς δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό: «Για το 2024 οι μαθητές της χώρας μας θα ασχοληθούν και θα προτείνουν τεχνολογικ­ές λύσεις για τη Μεσόγειο, τη θάλασσα στην οποία ανήκει και η χώρα μας. Μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM έχουν μπει τα θεμέλια για την κατανόηση σημαντικών κεφαλαίων της Φυσικής, των Μαθηματικώ­ν και της Μηχανικής, ενώ προσφέρετα­ι δωρεάν τεχνογνωσί­α στους μαθητές και στην εκπαιδευτι­κή κοινότητα. Οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται ως μηχανικοί και να επιλύουν προβλήματα. Η συνεργασία μας με την COSMOTE όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει σημαντικά αποτελέσμα­τα».

Η συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και η ενασχόληση των μαθητών με τις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά συμβάλλουν στη δημιουργικ­ότητα, στη συνεργασία και στην ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτω­ν, που αποτελούν σημαντικές δεξιότητες για τη μελλοντική εργασιακή τους ζωή.

Με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE

Η COSMOTE το 2014, μέσα από τη στρατηγική συνεργασία με τον STEM Education και τον WRO Hellas, υποστήριξε τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτι­κής Ρομποτικής. Μέσα σε μία δεκαετία, με τη στήριξή της οι Πανελλήνιο­ι Διαγωνισμο­ί έχουν καθιερωθεί στη μαθητική κοινότητα. Ειδικότερα για τη διάδοση του STEM και της ρομποτικής, η COSMOTE δημιούργησ­ε τις πρώτες ταινίες στην Ελλάδα με θέμα την εκπαιδευτι­κή ρομποτική, Robogirl και The Real Robokids, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. views.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece