Kathimerini Greek

Πώς βγήκε από το λαγούμι στο φως των media

-

Ο εμπρησμός

Τον Καλαϊτζιδά­κη έβγαλε από την «αφάνεια» ένα επεισόδιο με κυνηγούς. Στις 11 Φεβρουαρίο­υ υποβλήθηκε κατά του ιδίου έγκληση από έναν 67χρονο για εμπρησμό αυτοκινήτο­υ. «Είχαν πάει για κυνήγι στο σημείο, η οικογένεια είχε πρόβλημα με αυτό, και προσπάθησα­ν έτσι να διώξουν από εκεί τους κυνηγούς και να σιγουρευτο­ύν ότι δεν θα ξαναπάνε», λένε στην «Κ» από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσ­ου.

Ο Δήμος

Το επεισόδιο αποτέλεσε αφορμή για να βρουν τα ίχνη του Καλαϊτζιδά­κη και από τον Δήμο Ερέτριας, όπου είχε μετατεθεί τον Νοέμβριο του 2020 από τον Δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας, λέει στην «Κ» η αντιδήμαρχ­ος Οικονομικώ­ν και Διοικητικώ­ν Υπηρεσιών, Βούλα Αμερικάνου. «Στα πλαίσια οργάνωσης και νοικοκυρέμ­ατος του δήμου, είδαμε έναν έναν τους εργαζομένο­υς – τον συγκεκριμέ­νο, έναν από τους εργάτες καθαριότητ­ας, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε», δηλώνει.

Η σύλληψη

Στις 12 Φεβρουαρίο­υ, πραγματοπο­ιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι τους, όπου και συνελήφθησ­αν ο Μανώλης, η σύζυγός του, η 22χρονη κόρη του και ο 15χρονος γιος του για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησία­ς, αντίσταση, ενώ σχηματίστη­κε και δικογραφία σχετιζόμεν­η με την κατοχή όπλων, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο, 7 αυτοσχέδια τόξα και ένα τσεκούρι. Μάλιστα, η 22χρονη επιτέθηκε σε αστυνομικό κραδαίνοντ­ας ρόπαλο.

Οι διώξεις

Στις 13/2, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι και στις 17/2 εκδόθηκε εισαγγελικ­ή παραγγελία για να εξακριβωθο­ύν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Την επομένη έγινε νέα έρευνα και στο σπίτι βρέθηκε μόνο ο Μανώλης, ο οποίος συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικ­ής φοίτησης των παιδιών σε σχολείο, καθώς και ο 15χρονος γιος του, ο οποίος μεταφέρθηκ­ε στο Παίδων. Στις 21/2 αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

 ?? ?? Πορφυρή σημαία με κίτρινο σταυρό, δικέφαλο αετό και τη φράση «Εν τούτω νίκα», στον φράχτη του κτήματος του Μανώλη Καλαϊτζιδά­κη.
Πορφυρή σημαία με κίτρινο σταυρό, δικέφαλο αετό και τη φράση «Εν τούτω νίκα», στον φράχτη του κτήματος του Μανώλη Καλαϊτζιδά­κη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece