Kathimerini Greek

Πυρά από τον Κασσελάκη κατά του Τσίπρα

- ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΣ

Το χάσμα που έχει προκληθεί μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ (και στον Γ. Κουβαρά). Λίγες ώρες μετά το συνέδριο και την πρωτοβουλί­α του πρώην πρωθυπουργ­ού να ζητήσει προσφυγή στη βάση, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «εγώ σέβομαι την πρωτοβουλί­α του τέως προέδρου. Νομίζω ότι ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο συνέδριο». Ερωτώμενος για τις τωρινές σχέσεις τους ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για ένα ενδιαφέρον μικροπολιτ­ικό ερώτημα και συμπλήρωσε πως «ο κύκλος του κυβερνητικ­ού ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας καινούργιο­ς κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε». Ο πρόεδρος

του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μάλιστα πως παρέλαβε ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικ­ό κόμμα.

Ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε πως δεν βγήκε λαβωμένος από

το συνέδριο, επισημαίνο­ντας για την Ολγα Γεροβασίλη ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. «Το πιο εύκολο πράγμα για μένα θα ήταν να πήγαινα σε εσωκομματι­κές

εκλογές, να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε”... Πιστεύω θα ήταν μια ανούσια διαδικασία εφόσον η κ. Γεροβασίλη λέει ότι στις 10 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφια και εφόσον όλο το συνέδριο λέει δεν χρειάζεται αναβάπτιση, “τον στηρίζουμε, κάτω τα χέρια από τον Στέφανο”».

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε να επιμένει στο θέμα της «λευκής επιταγής» που είχε ζητήσει την προηγούμεν­η εβδομάδα από την Πολιτική Γραμματεία. Στο ερώτημα αν πήρε εντολή για όλες τις επόμενες εκλογές και όχι μόνο για τις ευρωεκλογέ­ς, απάντησε πως «το στάδιο το είπε ξεκάθαρα». Σε αυτό το θέμα πρόσθεσε: «Θα παραμείνω αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι

τις επόμενες εθνικές εκλογές. Εχω τεράστια εντολή από τα μέλη του κόμματος να κάνω ακριβώς αυτό και έχω εντολή να μετασχηματ­ίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα. Οποιος θέλει να με αμφισβητήσ­ει, με χαρά να με αμφισβητήσ­ει. Εάν χρειαστεί να ξανακερδίσ­ω, θα ξανακερδίσ­ω. Δεν είναι θέμα αλαζονείας, τα μέλη μίλησαν».

Ανοίγοντας ξανά θέμα αλλαγής ονόματος σε σχέση με το ερωτηματολ­όγιο που έχει καταθέσει –και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι αναταράξει­ς στην Κουμουνδού­ρου–, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή, άρα ακόμη και η λέξη “Συνασπισμό­ς” στην ουσία δεν αντικατοπτ­ρίζει την πραγματικό­τητα».

Ανέφερε πως έλαβε εντολή να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος του κόμματος.

 ?? ?? Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε τη µάχη του χειροκροτή­µατος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το «restart» δεν θα είναι εύκολο, καθώς πλέον έχει απέναντί του ένα συγκροτηµέ­νο αντιπολιτε­υτικό πόλο µε την Ολγα Γεροβασίλη επικεφαλής.
Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε τη µάχη του χειροκροτή­µατος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το «restart» δεν θα είναι εύκολο, καθώς πλέον έχει απέναντί του ένα συγκροτηµέ­νο αντιπολιτε­υτικό πόλο µε την Ολγα Γεροβασίλη επικεφαλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece