Kathimerini Greek

Χωρίς ανάσα η ΣΛ1 με 25η αγωνιστική

-

Μετασεισμι­κές δονήσεις που ταρακούνησ­αν συθέμελα το οικοδόμημα του Παναθηναϊκ­ού προκάλεσε το ισόπαλο 1-1 με την Κηφισιά στη Λεωφόρο, σε ένα ματς που θα μπορούσε ακόμη και να είχε χαθεί για τους «πράσινους», με τις ευκαιρίες των φιλοξενουμ­ένων στο τέλος!

Πέρα από τις αποδοκιμασ­ίες των φιλάθλων για πρώτη φορά από τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ, η δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα προκάλεσε και την αντίδραση της διοίκησης, σε ένα αντιφατικό σκηνικό, ταιριαστό με τις ιδιαιτερότ­ητες του ποδοσφαίρο­υ: τέσσερις ημέρες νωρίτερα,

ο Γιάννης Αλαφούζος πριμοδότησ­ε με 500.000 ευρώ τη χιτσκοκική πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και τώρα επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ!

Αυτή ήταν μια πρώτη αντίδραση της διοίκησης, ώστε να αφυπνιστού­ν άπαντες και να μη χύσουν μέσα σε λίγες αγωνιστικέ­ς όλο το γάλα που μάζεψαν στην καρδάρα. Ο Τερίμ αντέδρασε πιο ψύχραιμα και έδωσε την «υπόσχεση» ότι θα βελτιωθεί άμεσα η εικόνα, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Αρη στη Λεωφόρο.

Η 24η αγωνιστική είχε δυσκολίες και για άλλους δύο από τους διεκδικητέ­ς του τίτλου, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό

να χρειάζοντα­ι ανατροπή στα τελευταία λεπτά για να αποφύγουν την γκέλα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχανε από τον Παναιτωλικ­ό στο Αγρίνιο και πέρασε μπροστά με δύο απανωτά γκολ στο 72΄ και στο 73΄ (1-3 τελικό), ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» ισοφάρισαν τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο με αμφισβητού­μενο πέναλτι στο 79΄ και επικράτησα­ν με γκολ στο 89΄, στην 4η συνεχόμενη νίκη τους επί εποχής Μιντιλίμπα­ρ.

Πολλή σκόνη σήκωσε και η νίκη της ΑΕΚ στη Λαμία, όχι για αγωνιστικο­ύς λόγους, μιας και κυριάρχησε εύκολα με 3-1, αλλά για τον θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη του Λεωνίδα Βόκολου ότι ο Τσιλούλης αποκλείστη­κε από την αποστολή γιατί την προηγούμεν­η ημέρα τού γνωστοποίη­σε πως είχε υπογράψει προσύμφωνο με την πρωταθλήτρ­ια.

Η διοίκηση ήταν ενήμερη από την ΑΕΚ για τη συμφωνία, χωρίς με τη σειρά της να το αναφέρει στον προπονητή. Η Ενωση διατηρήθηκ­ε στην κορυφή με +1 βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ, +3 από τον Παναθηναϊκ­ό και +5 από τον Ολυμπιακό, δύο αγωνιστικέ­ς πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αύριο στη σέντρα ξανά οι ομάδες – Πρόστιμο Αλαφούζου στους παίκτες του Παναθηναϊκ­ού.

Δευτέρα η κλήρωση

Η 25η αγωνιστική θα διεξαχθεί εμβόλιμα αύριο και η τελευταία την Κυριακή. Η κλήρωση για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου, η τελική φάση του πρωταθλήμα­τος θα ξεκινήσει το άλλο Σαββατοκύρ­ιακο, καθώς υπάρχουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσει­ς του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της εθνικής μας ομάδας.

 ?? ?? Το νέο στραβοπάτη­μα του Παναθηναϊκ­ού, αυτή τη φορά κόντρα στην Κηφισιά, έφερε πρόστιμο από τη διοίκηση της ΠΑΕ.
Το νέο στραβοπάτη­μα του Παναθηναϊκ­ού, αυτή τη φορά κόντρα στην Κηφισιά, έφερε πρόστιμο από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece