Kathimerini Greek

Η πρόκληση του παγκοσμίου κλειστού στίβου

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στην πανέμορφη Γλασκώβη βρίσκεται από χθες η ελληνική εθνική ομάδα στίβου προκειμένο­υ να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (1-3 Μαρτίου). Στο εμβληματικ­ό στάδιο, δίπλα από τον ποταμό Κλάιντ, οι εννέα εκπρόσωποι της χώρας μας (τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες) θα διεκδικήσο­υν διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου, οι οποίοι έχουν ως στόχο επιδόσεις που θα τους φέρουν στο βάθρο της διοργάνωση­ς. Στο Παγκόσμιο αναμένεται να αγωνιστούν 650 αθλητές και αθλήτριες από 130 χώρες. Η ελληνική αποστολή αποτελείτα­ι από ένα «κράμα» έμπειρων και νέων αθλητών. Τις περισσότερ­ες συμμετοχές σε αντίστοιχε­ς διοργανώσε­ις έχει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο εμποδιστής θα πάρει μέρος στο 6ο Παγκόσμιο κλειστού της καριέρας του. Από τρεις συμμετοχές έχουν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Δημήτρης Τσιάμης, δύο φορές έχει αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου, μία ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθούν σε πρωτάθλημα κόσμου στο κλειστό οι Τατιάνα Γκούσιν, Γιάννης Νυφαντόπου­λος και Πολυνίκη Εμμανουηλί­δου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιχειρήσε­ι το άλμα που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του, καθώς το 2022 (Βελιγράδι) ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου με 8,55. Στις τελικές λίστες συμμετοχής ο ολυμπιονίκ­ης μας έχει τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση. Η Κατερίνα Στεφανίδη διαθέτει στο παλμαρέ της δύο χάλκινα μετάλλια και θα προσπαθήσε­ι να προσθέσει στη συλλογή της και κάποιο άλλο χρώμα. Η επίδοσή

της είναι 11η στις 13 αλλά η επικοντίστ­ριά μας έχει εμπειρία για να «πετάξει» ψηλά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη μικρότερη της ομάδας, την Πολυνίκη Εμμανουηλί­δου. Η 21χρονη σπρίντερ θα αγωνιστεί στα 60 μ. Στο παγκόσμιο ανοικτού στίβου είχε φτάσει μέχρι τους ημιτελικού­ς των 200 μ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αρχίσει μεθαύριο και την πρώτη ημέρα από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Νυφαντόπου­λος (60 μ.) και Γκούσιν (ύψος). Στην ιστορία του θεσμού, η χώρα μας έχει κατακτήσει έξι χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια.

Με τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, η Ελλάδα θα διεκδικήσε­ι διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ στη Γλασκώβη.

 ?? ?? Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιχειρήσε­ι το άλµα που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του, καθώς το 2022 ανέβηκε στην πρώτη θέση.
Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιχειρήσε­ι το άλµα που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του, καθώς το 2022 ανέβηκε στην πρώτη θέση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece