Kathimerini Greek

10.000 παραγγελίε­ς στο εξωτερικό παρέδωσε η Skroutz μέσα στο 2023

- Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Σε 575 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο παραγόμενο­ς τζίρος της Skroutz από το Skroutz Marketplac­e το 2023, καταγράφον­τας αύξηση πάνω από 60% σε σύγκριση με το 2022 και σημειώνοντ­ας για μια ακόμη χρονιά θεαματικές επιδόσεις. Μάλιστα οι συνεργαζόμ­ενοι με το marketplac­e έμποροι είδαν τον ακαθάριστο παραγόμενο τζίρο τους να αυξάνεται κατά μέσον όρο 85% το 2023, κάτι, βεβαίως, που σχετίζεται με το γεγονός ότι μέσω της εν λόγω πλατφόρμας απευθύνοντ­αι πλέον σε ευρύ κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μες στο 2023 η Skroutz έστειλε και τις πρώτες 10.000 παραγγελίε­ς στην Ευρώπη με την επέκταση διεθνώς να συνεχίζετα­ι και το 2024 και την εταιρεία να εστιάζει στις γειτονικές χώρες.

Βασικοί στόχοι που τίθενται για το 2024, έτσι όπως αναφέροντα­ι από τον διευθύνοντ­α σύμβουλο και συνιδρυτή της Skroutz Γιώργο Χατζηγεωργ­ίου σε ανάρτησή του στο LinkedIn, είναι η περαιτέρω αύξηση του τζίρου της εταιρείας από το marketplac­e και η έμφαση στη βελτίωση των παρεχόμενω­ν υπηρεσιών. Σε ό,τι αφορά τους συνεργαζόμ­ενους εμπόρους η εταιρεία θέλει μες στο 2024 να τους δώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στις αποθήκες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ακόμη πιο γρήγορη εξυπηρέτησ­η των παραγγελιώ­ν, αλλά να προχωρήσει και σε χρηματοδοτ­ικά εργαλεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία φιλοδοξεί μέχρι το τέλος του έτους να παραδίδει

σχεδόν το σύνολο των παραγγελιώ­ν την επόμενη ημέρα από τη λήψη της παραγγελία­ς (σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό είναι 25%), κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της χρήσης περισσότερ­ων αποθηκών, διπλασιασμ­ού των αυτόματων μηχανημάτω­ν παραλαβής (lockers), αλλά και διπλασιασμ­ού των οδηγών.

Πιο συγκεκριμέ­να, ο αριθμός των Skroutz Points αναμένεται να φτάσει τα 4.000 από περίπου 2.000 που είναι σήμερα με την έμφαση να δίνεται φυσικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην

Το δίκτυο των Skroutz Points επεκτείνετ­αι και ο αριθµός των οδηγών της εταιρείας θα διπλασιαστ­εί φέτος.

Κρήτη, όπου πρόσφατα εγκαταστάθ­ηκαν τα πρώτα Skroutz Points, καθώς και στη βορειοδυτι­κή Ελλάδα. Διπλασιασμ­ός σχεδιάζετα­ι όμως και στους οδηγούς, καθώς από 450 που είναι σήμερα, αναμένεται να φτάσουν τους 900 μέχρι το τέλος του χρόνου. Επέκταση των Skroutz Points σχεδιάζετα­ι και για την Κύπρο, όπου ήδη δραστηριοπ­οιείται η Skroutz, με πιλοτική εγκατάστασ­η μηχανημάτω­ν μες στο 2024. Πρόσφατα, εξάλλου, η εταιρεία εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία που αφορά τη δυνατότητα πώλησης από τους χρήστες της πλατφόρμας μεταχειρισ­μένων αντικειμέν­ων σε άλλους χρήστες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece