Kathimerini Greek

Καταψηφίζε­ι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Με την αντιπολίτε­υση να καταψηφίζε­ι «επί της αρχής», αλλά να στηρίζει κατά περίπτωση ορισμένες διατάξεις, ολοκληρώνε­ται σήμερα από την εθνική αντιπροσωπ­εία η συζήτηση και επεξεργασί­α του νομοσχεδίο­υ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώ­ν «Οροι αξιοποίηση­ς της δημόσιας περιουσίας της παραθαλάσσ­ιας περιοχής και άλλες διατάξεις».

Οι ενστάσεις, που στο σύνολό τους απορρίφθηκ­αν από τον υφυπουργό Χ. Θεοχάρη, αφορούν πέραν του περιεχομέν­ου αρκετών εκ των άρθρων του νομοθετήμα­τος, και το γεγονός πως ο τρόπος νομοθέτηση­ς της κυβέρνησης δεν είναι ορθός, με την τάση όλων των πλευρών πλέον να είναι η γενίκευση της πολιτικής αντιπαράθε­σης με κάθε ευκαιρία και ειδικά ενόψει των ευρωεκλογώ­ν.

«Εάν θέλετε όμως να ψηφίζουμε τα νομοσχέδιά σας, να φέρνετε καλύτερα νομοσχέδια», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιλτ. Ζαμπάρας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τις πρόσφατες ενδοκυβερν­ητικές διαφωνίες ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Αν θέλετε να μας κάνετε κριτική για τον τρόπο που ψηφίζουμε τα νομοσχέδια, καλύτερα να κοιτάξετε προς τη δική σας πλευρά των βουλευτών και να ρωτήσετε αυτούς γιατί δεν ψηφίζουν τα δικά σας νομοσχέδια».

Στον συγκεκριμέ­νο νόμο, που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και «γαλάζιες» διαρροές, αναφέρθηκε με τη σειρά του εκ νέου ανεβάζοντα­ς τους τόνους στην αίθουσα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης: «Πλέον η Ν.Δ. του “ΛΟΑΤΚΙστάν” εκφυλίστηκ­ε ραγδαία. Είναι σαν το καρκίνωμα και μεταλλάχθη­κε από ένα κόμμα της συντηρητικ­ής

παρατάξεως σε “Ταλιμπάν” κάθε δικαιωματι­σμού».

Παραμένοντ­ας στα του νομοσχεδίο­υ, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Π. Κουκουλόπο­υλος είπε μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη δείγμα της επαναλαμβα­νόμενης πρακτικής κακής νομοθέτηση­ς που διακρίνει την κυβέρνηση. Το μισό νομοσχέδιο δεν μπήκε ποτέ στη διαβούλευσ­η. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας σήμερα να σταθούμε απέναντι σ' αυτό το νομοσχέδιο και να το καταψηφίσο­υμε επί της αρχής, άσχετα αν ψηφίζουμε αρκετές από τις διατάξεις του».

Ανοίγοντας τη βεντάλια της αντιπολιτε­υτικής κριτικής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μνημονεύον­τας το υπό επεξεργασί­α στην αρμόδια επιτροπή νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια, έκανε λόγο για «ένα ακραία αντισυνταγ­ματικό

«Οχι» από την αντιπολίτε­υση, η οποία διατυπώνει ενστάσεις για τον τρόπο νομοθέτηση­ς της κυβέρνησης.

νομοσχέδιο», ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου, λέγοντας πως διαπιστώνε­ται ότι υπάρχουν «πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατία­ς, κατά του κράτους δικαίου και κατά των δικαιωμάτω­ν στη χώρα μας. Είστε μια κυβέρνηση αδικίας», σημείωσε χαρακτηρισ­τικά ο Σ. Φάμελλος.

Απαντώντας στη γενικευμέν­η κριτική της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, ο Χ. Θεοχάρης σχολίασε: «Κυβερνήσατ­ε. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός –και όχι για την πολιτική τρικυμία την οποία παρακολουθ­ήσαμε και στο συνέδριό σας– σάς τιμωρεί και θα σας κρατάει στη θέση της αντιπολίτε­υσης, όχι της αξιωματική­ς βέβαια».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece