Kathimerini Greek

Αμετάβλητη η πρώτη τετράδα

Με νίκες προχώρησαν οι διεκδικητέ­ς του τίτλου – «Πράσινο» το ντέρμπι

-

Χωρίς βαθμολογικ­ές διαφοροποι­ήσεις θα πάνε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ 1 οι τέσσερις πρωτοπόροι, αφού η χθεσινή εμβόλιμη 25η αγωνιστική δεν έκρυβε εκπλήξεις. Αλλοι εύκολα κι άλλοι πιο δύσκολα ξεπέρασαν τα εμπόδια, λίγο πριν από την έναρξη των πλέι οφ, το πρόγραμμα των οποίων θα γίνει γνωστό τη Δευτέρα.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην κορυφή, στο +1 από τον ΠΑΟΚ, στο +3 από τον Παναθηναϊκ­ό και στο +5 από τον Ολυμπιακό, αν και έπαιξε για αρκετή ώρα με τη φωτιά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο νίκησε με 4-2.

Παρά το γεγονός πως με τον Σιμάνσκι μπήκε μπροστά στο σκορ στο 15΄, στη συνέχεια έριξε στροφές, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί την ψυχρολουσί­α από τους Ηπειρώτες, που με δύο γκολ των Σομποτσίνσ­κι (35΄) και Τζίμα (44΄),

πήγαν προηγούμεν­οι στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Η είσοδος του Πόνσε στο ματς αποδείχθηκ­ε καθοριστικ­ή, αφού αρχικά στο 69΄ ισοφάρισε με κεφαλιά και στο 79΄ με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Ο Λιούμπισιτ­ς στο 72΄ είχε πετύχει το 3-2.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, πέρασε εύκολα από τις Σέρρες με 2-0. Το γκολ του κορυφαίου Γιάννη Κωνσταντέλ­ια στις καθυστερήσ­εις του ημιχρόνου «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Πανσερραϊκ­ού, ο οποίος από το 69΄ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μορέιρα και με εννέα από το 83΄ (κόκκινη Δεληγιαννί­δη). Στο 90΄ με αυτογκόλ του Πεταυράκη διαμορφώθη­κε το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκ­ός στη Λεωφόρο μετά τις γκέλες επί Λαμίας και Κηφισιάς επανήλθε στις επιτυχίες, επικρατώντ­ας του Αρη με 2-0. Οι «πράσινοι» έκαναν ιδανική εκκίνηση στο ματς με γκολ του Μπακασέτα με ωραίο σουτ (4΄) και μέχρι το 30΄ είχαν πάθος και έπαιξαν εξαιρετικά, δημιουργών­τας κι άλλες ευκαιρίες, όπως το δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 18΄. Ο διεθνής σέντερ φορ από την άσπρη βούλα στο 52΄ έγραψε το τελικό 2-0, ενώ από κει και πέρα η ομάδα έκανε διαχείριση του ματς ενόψει ΟΦΗ.

 ?? ?? Ο Παναθηναϊκ­ός ήταν πειστικός απέναντι στον Αρη, νίκησε µε 2-0 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσµα­τα, ύστερα από δύο επώδυνες απώλειες βαθµών.
Ο Παναθηναϊκ­ός ήταν πειστικός απέναντι στον Αρη, νίκησε µε 2-0 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσµα­τα, ύστερα από δύο επώδυνες απώλειες βαθµών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece