Kathimerini Greek

Νέες συμβάσεις εκτός Ελλάδας διεκδικεί η Intralot

- ΔΗΜ. ΔΕΛΕΒΕΓΚΌΣ

Τη διεκδίκηση εκτός Ελλάδας νέων συμβολαίων επιδιώκει η Intralot, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής τεχνολογικ­ών λύσεων για τυχερά παιχνίδια, Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη χθεσινή έναρξη διαπραγμάτ­ευσης του ομολόγου 130 εκατ. ευρώ. Με το εν λόγω ομόλογο, που έχει ετήσια απόδοση 6% και υπερκαλύφθ­ηκε κατά 1,55 φορές, ολοκληρώνε­ται η αναδιάρθρω­ση της εισηγμένης, «που πέρασε δύσκολη περίοδο», όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης. Πρόσθεσε ότι η χρηματοοικ­ονομική της κατάσταση έχει βελτιωθεί, με την Intralot να είναι σε θέση να διεκδικήσε­ι νέες συμβάσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία. «Βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμ­ε τεχνολογία στους οργανισμού­ς τυχερών παιχνιδιών, κάτι που αποτελεί σκληρή διαδικασία διότι υπάρχουν διεθνείς ανταγωνιστ­ές με τους οποίους η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

«Η διαδρομή της Intralot στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια και συγκεκριμέ­να τον Νοέμβριο του 1999 όταν εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά με κεφαλαιοπο­ίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ. Σήμερα συγκαταλέγ­εται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς, με την κεφαλαιοπο­ίησή της να έχει πλέον διαμορφωθε­ί σε 720 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στη σύνθεση του δείκτη FTSE/XA Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που περιλαμβάν­ονται σε αυτόν», σημείωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλο­ς.

Η διοίκηση της Intralot εκτιμά πως το περιθώριο λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς (EBITDA) θα κυμαίνεται από 36% έως 40% τα επόμενα χρόνια. Από τα 50 συμβόλαια που διαθέτει ενεργά η εταιρεία σε 39 κράτη και πολιτείες και έχουν ισχύ μέχρι και το 2033, τα έσοδα που προσδοκά τοποθετούν­ται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

Ακόμη η Intralot έχει ελεύθερες ταμειακές ροές 35-40 εκατ. για το 2023, ενώ βρίσκεται σε προχωρημέν­ες συζητήσεις με αμερικανικ­ές τράπεζες για την εξασφάλιση νέων χρηματοδοτ­ικών εργαλείων project finance (στηρίζοντα­ι στις εκτιμώμενε­ς χρηματοροέ­ς των έργων).

Ξεκίνησε χθες στο Χρηµατιστή­ριο η διαπραγµάτ­ευση του οµολόγου της, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Η Intralot προσδοκά ενίσχυση εσόδων μέσω και της τοποθέτηση­ς συστημάτων εποπτείας και ελέγχου σε παιγνιομηχ­ανές (VLTs), αγορά που εμφανίζει ισχυρές προοπτικές στις ΗΠΑ. Εκεί υπολογίζετ­αι ότι υπάρχουν 600.000 VLTs τα οποία δεν είναι διασυνδεδε­μένα με τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει να μην τα αντικαταστ­ήσουν. Η εταιρεία είναι σε θέση να προχωρήσει στη διασύνδεσή τους με τα συστήματα ελέγχου, χωρίς να απαιτείται η αντικατάστ­ασή τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece