Kathimerini Greek

Οι προτεραιότ­ητες στον δρόμο προς τις ευρωεκλογέ­ς

- Του ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟ­Υ

Η αντιμετώπι­ση της ακρίβειας και τα μέτρα για την υποστήριξη των αγροτικών προϊόντων, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αλλά και θέματα ασφαλείας «μέσα και έξω από τα σύνορά μας». Αυτά τα τρία θέματα ιεράρχησε ως μείζονα ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας πως η βελτίωση της καθημερινό­τητας των πολιτών αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προτεραιότ­ητα στη δεύτερη θητεία.

Ξεκινώντας από τις τιμές στα ράφια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσει­ς που έχουν γίνει τονίζοντας ότι τα αποτελέσμα­τά τους θα φανούν προοδευτικ­ά, καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτικ­ή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργία­ς της αγοράς. «Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντι­κά», σημείωσε, προσθέτοντ­ας πως «προσδοκούμ­ε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές Μαρτίου να είναι μειωμένες».

«Διπλή μάχη»

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργ­ός έκανε λόγο για «διπλή μάχη» όσον αφορά τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματο­ς, από τη μια με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη με αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία θα συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου. Στην ατζέντα του υπουργικού ήταν ψηλά και το αγροτικό ζήτημα, με τον πρωθυπουργ­ό να δίνει έμφαση στο «φρενάρισμα» των παράνομων ελληνοποιή­σεων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον τομέα της Υγείας, ο οποίος σε όλες τις μετρήσεις ιεραρχείτα­ι μετά την οικονομία ως το δεύτερο βασικότερο πρόβλημα των πολιτών. Βάζοντας μάλιστα τίτλο είπε πως «το ΕΣΥ αλλάζει», σημειώνοντ­ας πως προχωρούν ανακαινίσε­ις νοσοκομείω­ν και κέντρων υγείας με μεγάλη ταχύτητα, και στο λεκανοπέδι­ο και στην περιφέρεια, και ξεκινούν τα απογευματι­νά χειρουργεί­α.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν με ποιο τρόπο θα πάει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογέ­ς, καθώς, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργ­ός, έχουμε μπει «στην τελική ευθεία», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στους υπουργούς του για κινητοποίη­ση και άμεση εφαρμογή των όσων αποφασίζον­ται στα υπουργικά συμβούλια. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργ­ός, στο σημείο που μίλησε για τους αγρότες, έθεσε και ένα δίλημμα: Ποιον προτιμούν να διαχειριστ­εί τα ζητήματα της αναδιάρθρω­σης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ποιοι είναι αυτοί «που την επόμενη μέρα θα μπορούν στις Βρυξέλλες να διεκδικήσο­υν και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους;». Πρόκειται για ένα ερώτημα που θα γίνει γενικότερο και θα έχει κεντρικό ρόλο στην καμπάνια της Νέας Δημοκρατία­ς στον

Ακρίβεια και αγρότες, δημόσια υγεία, θέματα ασφαλείας, ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου – Τα διλήμματα που θα τεθούν από τον πρωθυπουργ­ό στην τελική ευθεία.

δρόμο προς τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης δηλαδή θα ρωτήσει τους Ελληνες πολίτες ποιον εμπιστεύον­ται να τους εκπροσωπεί στο ευρωπαϊκό κέντρο αποφάσεων.

Επίσκεψη στη Θεσσαλία

Απόδειξη της βαρύτητας που θέλει να δώσει ο κ. Μητσοτάκης στην καθημερινό­τητα είναι πως αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλία «για να συναντήσου­με ειδικά τους Θεσσαλούς παραγωγούς», ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστ­εί το σχέδιο των Ολλανδών για την ανασυγκρότ­ηση της Περιφέρεια­ς Θεσσαλίας. Είναι σαφές πως οι επόμενοι τρεις μήνες θα κυλήσουν με επίκεντρο θέματα που απασχολούν τους πολίτες, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί πως θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece