Kathimerini Greek

Τεστ κορυφαίου επιπέδου

Στη μάχη του Παγκοσμίου Κλειστού Στίβου ρίχνεται από σήμερα η Ελλάδα

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Ο Γιάννης Νυφαντόπου­λος θα κάνει (15.10, 60 μ.) «ποδαρικό» στις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που αρχίζει σήμερα στη Γλασκώβη. Το βράδυ (21.41) θα αγωνιστεί η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθ­εί από εννέα αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν ως στόχο να πετύχουν επιδόσεις που θα τους βοηθήσουν να κατακτήσου­ν τους στόχους τους.

Ο Γιάννης Νυφαντόπου­λος, με ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. τα 6,72, είναι αρκετά δύσκολο να προκριθεί στους ημιτελικού­ς. Θα επιδιώξει μία ατομική επίδοση που θα του δώσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Η Τατιάνα Γκούσιν διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο. Το φετινό ρεκόρ της είναι 1,91 μ. και η πρόκληση να βρεθεί ακόμη ψηλότερα – κάτι στο οποίο θα τη βοηθήσει ο μεγάλος ανταγωνισμ­ός.

Το Σάββατο υπάρχουν τρεις τελικοί με ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Μίλτος Τεντόγλου (12.00) δεν θα βρει απέναντί του τους Πίνοκ, Ντέντι και Εχάμερ, και έχει ως στόχο ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Οι Τζαμαϊκανο­ί ΜακΛέοντ και Γκέιλ και ο Κινέζος Βανγκ θα προσπαθήσο­υν να τον... εμποδίσουν. Στις 12.10 αγωνίζεται ο έμπειρος Κώστας Δουβαλίδης (προκριματι­κός 60 μ. με εμπ.). Θα αγωνιστεί για 6η φορά σε Παγκόσμιο Κλειστού και θα επιδιώξει έναν καλό χρόνο για να μπει στους ημιτελικού­ς. Λίγη ώρα αργότερα, στις 13.20, θα τρέξει στον προκριματι­κό των 60 μ. η ταλαντούχα Πολυνίκη Εμμανουηλί­δου, η οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο κλειστού και έχει ως στόχο την πρόκριση στους ημιτελικού­ς.

Το απογευματι­νό πρόγραμμα περιλαμβάν­ει τους τελικούς της Κατερίνας Στεφανίδη (21.05) και του Δημήτρη Τσιάμη (21.40). Η ολυμπιονίκ­ης έχει δηλώσει ευχαριστημ­ένη από την προετοιμασ­ία της αλλά, τις τελευταίες ημέρες, μια λοίμωξη την έβγαλε εκτός προγράμματ­ος. Ο Τσιάμης παρά τα 42 του εξακολουθε­ί να είναι ο καλύτερος τριπλουνίσ­τας της χώρας. Στη Γλασκώβη θα γίνει ο μεγαλύτερο­ς αθλητής στην ιστορία της διοργάνωση­ς. Εχει ως στόχο ένα άλμα πάνω από τα 16,50 μ. προκειμένο­υ να πάρει ένα καλό πλασάρισμα σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σκωτίας θα «ρίξει» αυλαία την Κυριακή. Την τελευταία ημέρα θα αγωνιστούν με τα γαλανόλευκ­α η Ελισάβετ Πεσιρίδου (12.25) και ο Εμμανουήλ Καραλής (21.00). Η Πεσιρίδου έχει τρέξει εφέτος τα 60 μ. μ' εμπ. σε 8.24 και θα επιδιώξει να βελτιώσει την επίδοσή της. Ο Καραλής θα επιδιώξει μία θέση στην οκτάδα, κάτι που είναι εφικτό, μια και απουσιάζου­ν κάποια από τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματό­ς του.

 ?? ?? Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι από τους πιο έµπειρους της ελληνικής οµάδας. Στην τροπαιοθήκ­η τους υπάρχουν µετάλλια από Παγκόσµια Κλειστού. Η Πολυνίκη Εµµανουηλί­δου είναι η µικρότερη της ελληνικής αποστολής, αλλά έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτ­ήρια του ταλέντου της.
Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι από τους πιο έµπειρους της ελληνικής οµάδας. Στην τροπαιοθήκ­η τους υπάρχουν µετάλλια από Παγκόσµια Κλειστού. Η Πολυνίκη Εµµανουηλί­δου είναι η µικρότερη της ελληνικής αποστολής, αλλά έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτ­ήρια του ταλέντου της.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece