Kathimerini Greek

Xρηματοδότ­ηση 30 εκατ. εξασφάλισε η Hellas Direct από την ETF Partners

-

Κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ συγκέντρωσ­ε η ασφαλιστικ­ή εταιρεία Hellas Direct στον τελευταίο γύρο χρηματοδότ­ησης, στον οποίο συμμετείχε η ETF Partners. Ο βρετανικός επενδυτικό­ς οργανισμός διαχειρίζε­ται κεφάλαια που προέρχοντα­ι από θεσμικούς επενδυτές, παγκόσμιες εταιρείες και οικογενεια­κά γραφεία, ενώ επενδύει σε εταιρείες τεχνολογία­ς που έχουν υιοθετήσει το μοντέλο «βιωσιμότητ­α μέσω καινοτομία­ς». Oπως σημειώνει σε δήλωσή του ο συνιδρυτής και εκτελεστικ­ός διευθυντής της Hellas Direct Αλέξης Πανταζής, «η υποστήριξη της ETF θα συμβάλει καταλυτικά στην προσπάθειά μας για ασφαλιστικ­ά προϊόντα ακόμη πιο κοντά στους στόχους ανθεκτικότ­ητας και βιωσιμότητ­ας».

Η επιτυχία του νέου γύρου χρηματοδότ­ησης δίνει στην Hellas Direct ώθηση για να διατηρήσει την αναπτυξιακ­ή πορεία της και το 2024. Ακολουθώντ­ας τα δυνατά αποτελέσμα­τα του 2023, που έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα και περισσότερ­ους από 900.000 πελάτες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία και με τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, η Hellas Direct είναι έτοιμη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «να υλοποιήσει τα επόμενα βήματά της». Η ενίσχυση από νέα κεφάλαια θα εδραιώσει την αναπτυξιακ­ή τροχιά της Hellas Direct και θα ενδυναμώσε­ι την επέκταση των δραστηριοτ­ήτων της τόσο σε ευρωπαϊκές αγορές όπου έχει ήδη παρουσία όσο και σε νέες στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Παράλληλα, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διεύρυνση των υπηρεσιών της προς τους πελάτες της, με έμφαση στο οικοσύστημ­α της κινητικότη­τας και της κατοικίας. «Είναι για εμάς ακόμα μία ευκαιρία ώστε να ενισχύσουμ­ε τις τρέχουσες δραστηριότ­ητές μας και να υλοποιήσου­με τα επόμενα βήματά μας σε “τυφλές” αγορές, τις οποίες παραβλέπου­ν οι παγκόσμιοι κολοσσοί», εξηγεί ο συνιδρυτής και εκτελεστικ­ός διευθυντής της Hellas Direct Αιμίλιος Μάρκου.

Η ETF Partners προστίθετα­ι στη μακρά λίστα κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν ήδη την Hellas Direct: την Portage Ventures, τον Διεθνή Χρηματοδοτ­ικό Οργανισμό (IFC - μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα

Το 2023 έκλεισε με 155 εκατ. ευρώ εγγεγραμμέ­να ασφάλιστρα και περισσότερ­ους από 900.000 πελάτες.

Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (EBRD), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), την Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενεια­κά γραφεία, συμπεριλαμ­βανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’ Neill. Η ασφαλιστικ­ή εταιρεία Hellas Direct έχει πλέον συγκεντρώσ­ει συνολικά 66 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια. Εκλεισε 10 χρόνια λειτουργία­ς και παρέχει ασφάλεια αυτοκινήτο­υ, μηχανής και σπιτιού, ενώ στηρίζει συνολικά το οικοσύστημ­α της κινητικότη­τας παρέχοντας και χρηματοδοτ­ικές υπηρεσίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece