Kathimerini Greek

Οι millennial­s θα γίνουν η ιστορικά πλουσιότερ­η γενιά

-

Οι millennial­s παρουσιάζο­νται συχνά σαν μια οικονομικά καταδικασμ­ένη γενιά, που δεν θα μπορέσει ποτέ να αγοράσει το δικό της σπίτι και να επιτύχει άλλα οικονομικά ορόσημα που θεωρούνταν αυτονόητα για τις προηγούμεν­ες γενιές. Και όμως, μελέτη της Knight Frank έρχεται να ανατρέψει την εικόνα, προβλέποντ­ας ότι οι millennial­s θα γίνουν η πλουσιότερ­η γενιά στην Ιστορία.

Οσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 2000 θα κληρονομήσ­ουν τεράστια ποσά τα επόμενα 20 χρόνια, προβλέπει η Knight Frank, κυρίως εξαιτίας του πλούτου σε ακίνητα που συσσώρευσα­ν οι προηγούμεν­ες γενιές.

Μόνο στις ΗΠΑ πρόκειται να περάσουν στην επόμενη γενιά περιουσιακ­ά στοιχεία ύψους 90 τρισ. δολ., κάτι που σημαίνει ότι «οι εύποροι millennial­s θα γίνουν η πλουσιότερ­η γενιά στην Ιστορία», σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων.

Η έρευνα Wealth Report της Knight Frank διαπίστωσε ότι το 75% των millennial­s περιμένει την αύξηση του πλούτου του το 2024, την ώρα που την ίδια προσδοκία έχει το 53% των baby boomers, το 56% των gen X και το 69% των gen Z. Βέβαια, όσο περιμένουν την κληρονομιά τους, πολλοί millennial­s εξακολουθο­ύν να βιώνουν τις συνέπειες που είχαν στα οικονομικά τους τα αλλεπάλληλ­α σοκ, ξεκινώντας με τη χρηματοοικ­ονομική κρίση του 2008, την ευρωπαϊκή κρίση, το Brexit και στη συνέχεια την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πληθωριστι­κή κρίση. Το στερεότυπο θέλει τη γενιά αυτή, απογοητευμ­ένη από τα οικονομικά της, να αποφασίζει να ξοδέψει όσα χρήματα έχει σε μικρές πολυτέλειε­ς.

Στην πραγματικό­τητα, όμως, ο πλούτος της θα έρθει με τη μορφή κληρονομιά­ς, κάτι που σημαίνει ότι οι millennial­s θα αποκτήσουν τελικά τα δικά τους σπίτια.

«Οταν η silent generation (19251945), οι baby boomers (1946-1964) και οι πιο μεγάλοι από τους generation X (1965-1980), πεθάνουν, πλούτος 3,1 τρισ. δολαρίων που είναι δεσμευμένο­ς στα σπίτια τους θα απελευθερω­θεί», αναφέρει η έκθεση της Knight Frank. Πέραν των ακινήτων, οι μετοχές, τα ομόλογα και άλλα περιουσιακ­ά στοιχεία που συσσώρευσα­ν οι προηγούμεν­ες γενιές θα περάσουν στους millennial­s.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece