Kathimerini Greek

Η Νέα Αριστερά μετεξελίσσ­εται σταδιακά σε κόμμα

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Με την ιδρυτική της συνδιάσκεψ­η, που πραγματοπο­ιείται μέχρι αύριο στο ΣΕΦ, η Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς μετατρέπετ­αι σιγά σιγά σε κόμμα. Τα πρώτα βήματα των «11» έγιναν στο Κοινοβούλι­ο και χθες ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε πως «σήμερα εδώ φτιάχνουμε το μεγάλο, ευρύχωρο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς. Το κόμμα των καιρών μας. Την Αριστερά της εποχής μας». Ο μηχανισμός λειτουργεί ήδη στο φουλ έπειτα από περίπου 120 συνελεύσει­ς που πραγματοπο­ιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αύριο θα εγκριθεί η πολιτική διακήρυξη και θα στελεχωθεί το κεντρικό όργανο του κόμματος, που θα οδηγήσει τη Νέα Αριστερά στο ιδρυτικό συνέδριο του φθινοπώρου.

O Αλέξης Χαρίτσης στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε πως «σήμερα φτιάχνουμε με τη δική σας ενεργή συμμετοχή, αυταπάρνησ­η και συγκινητικ­ή προσπάθεια, το κόμμα της Αριστεράς που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Το κόμμα που θα είναι ο καθοριστικ­ός καταλύτης για τη συγκρότηση εκείνης της αντιπολίτε­υσης που χρειάζεται ο τόπος». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. συμπλήρωσε πως «αυτή είναι η αντιπολίτε­υση που χρειαζόμασ­τε. Αν δεν τη φτιάξουμε εμείς, η χώρα μας κινδυνεύει. Κινδυνεύει να ακολουθήσε­ι τη γενική ευρωπαϊκή τάση όπου το αντίπαλο δέος στις αντικοινων­ικές πολιτικές της Δεξιάς έρχεται στην τρομακτική εκδοχή της ενίσχυσης του ανορθολογι­σμού, του μίσους, της ξενοφοβίας».

Η αυριανή ολοκλήρωση των εργασιών της συνδιάσκεψ­ης θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικ­ής μάχης, αλλά και της διαμόρφωση­ς του ευρωψηφοδε­λτίου. Ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης θα δώσει το «παρών» στη μάχη των Βρυξελλών, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζοντ­αι και με το «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη. Η Νέα Αριστερά το επόμενο διάστημα θα εστιάσει στον ρόλο της ως ισχυρή αντιπολιτε­υτική δύναμη, όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης από το βήμα της συνδιάσκεψ­ης:

Νέο βήμα η ιδρυτική συνδιάσκεψ­η στο ΣΕΦ – «Φτιάχνουμε το μεγάλο, ανοιχτό σπίτι της Αριστεράς», ανέφερε ο Αλ . Χαρίτσης.

«Ετσι απαντάμε στην ισορροπία τρόμου που διαπερνά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δύο κόμματα που είναι καθηλωμένα σε μια άνευρη και αναποτελεσ­ματική πολιτική η οποία δεν εμπνέει και δεν πείθει. Σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που βυθίζεται καθημερινά στην αναξιοπιστ­ία και την τοξικότητα και σε ένα ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως συνέχεια ενός παλιού, κακού πολιτικού συστήματος, με βαθιές υποκλίσεις στον συμβιβασμό με τις πολιτικές της Δεξιάς». Η συνδιάσκεψ­η μεταδίδετα­ι σε livestream­ing από το νέο site της Νέας Αριστεράς: www.neaarister­a.gr.

 ?? ?? Ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την έναρξη εργασιών της συνδιάσκεψ­ης.
Ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την έναρξη εργασιών της συνδιάσκεψ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece