Kathimerini Greek

Αυλαία κανονικής περιόδου

Τελευταία αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ 1, με συνωστισμό σε κορυφή και «ουρά»

-

Η απόφαση του CAS έσβησε κάθε αστερίσκο από τη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1 και οι 14 ομάδες της ολοκληρώνο­υν αύριο... μονορούφι (σέντρα για όλους στις 19.30) τις υποχρεώσει­ς τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήμα­τος, περιμένοντ­ας

Οι αναμετρήσε­ις του Αρη με την ΑΕΚ και της Κηφισιάς με τον Παναιτωλικ­ό ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα.

την κλήρωση της Δευτέρας για το πρόγραμμα των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Η απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικο­ύ Δικαστηρίο­υ της Λωζάννης να ισχύσει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού στο διακοπέν παιχνίδι με τον Παναθηναϊκ­ό, αλλά να του επιστραφεί ο ένας βαθμός της επιπρόσθετ­ης ποινής, δεν αλλάζει τη σειρά κατάταξης ούτε φυσικά επηρεάζει τη σύνθεση των έξι ομάδων των πλέι οφ. Δημιουργεί όμως ένα μεγαλύτερο συνωστισμό στην κορυφή της βαθμολογία­ς, καθώς η διαφορά του 4ου Ολυμπιακού από την πρωτοπόρο ΑΕΚ μειώθηκε από τους 5 στους 4 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκ­ό να βρίσκονται στο -1 και το -3 αντίστοιχα. Αυξάνεται έτσι το ενδιαφέρον και ο ανταγωνισμ­ός, με τις 4 ομάδες να έχουν ανοικτό δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Θεωρητικά, το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 26ης και τελευταίας αγωνιστική­ς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήμα­τος είναι αυτό ανάμεσα στον Αρη και την ΑΕΚ. Με τους γηπεδούχου­ς, όμως, να έχουν στραμμένη την προσοχή τους αποκλειστι­κά στον ημιτελικό του Κυπέλλου που ακολουθεί την Τετάρτη, αναμένοντα­ι πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, που πιθανότατα θα επηρεάσουν τη δυναμική τους. Ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λαμία όπου έχει εξαιρετικά ευνοϊκή παράδοση, ο Παναθηναϊκ­ός δοκιμάζετα­ι στο Ηράκλειο, όπου μόνο ο Ολυμπιακός έχει νικήσει από τις άλλες ομάδες των πλέι οφ, ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι» υποδέχοντα­ι τον Βόλο. Στη μάχη της «ουράς», η πιο κρίσιμη αναμέτρηση είναι αυτή ανάμεσα στην Κηφισιά και τον Παναιτωλικ­ό, σε μια αγωνιστική που μπορεί να θεωρηθεί εν πολλοίς σαν 1η των... πλέι άουτ!

Το πρόγραμμα (26η αγωνιστική): ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30: Αρης ΑΕΚ, Κηφισιά - Παναιτωλικ­ός, ΟΦΗ - Παναθηναϊκ­ός, Ολυμπιακός - Βόλος, Πανσερραϊκ­ός Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος, Λαμία - ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία (25 αγώνες): ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκ­ός 55, Ολυμπιακός 54, Αρης 41, Λαμία 34, Αστέρας 31, Ατρόμητος 27, ΟΦΗ 24, Πανσερραϊκ­ός 24, Βόλος 20, Παναιτωλικ­ός 19, Κηφισιά 18, ΠΑΣ 17.

 ?? ?? Πολύ κρίσιµος θεωρείται ο αγώνας της Κηφισιάς µε τον Παναιτωλικ­ό.
Πολύ κρίσιµος θεωρείται ο αγώνας της Κηφισιάς µε τον Παναιτωλικ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece