Kathimerini Greek

ΤΟ KAIZEN FOUNDATION ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕ­Ι ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ 3,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙ­ΩΝ ΕΥΡΩ

-

Το Παίδων Πεντέλης, ένα από τα σημαντικότ­ερα νοσοκομεία της Ελλάδας και ένα από τα λίγα νοσοκομεία Παίδων σε ολόκληρη την επικράτεια, υποβάλλετα­ι στη μεγαλύτερη ανακαίνισή του τα τελευταία 80 χρόνια, χάρη σε μια σπουδαία δωρεά του Kaizen Foundation. Το νεοσύστατο κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο χρηματοδοτ­είται αποκλειστι­κά από την εταιρεία Kaizen Gaming, προσφέρει για αυτόν τον σκοπό 3,8 εκατομμύρι­α ευρώ. Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε στις εγκαταστάσ­εις στα μέσα της εβδομάδας, με τον Υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη να ευχαριστεί εκ μέρους της Πολιτείας το Kaizen Foundation για μία από τις πιο σημαντικές δωρεές, που έχουν γίνει στο ΕΣΥ. «Χάρη στο έργο αυτό οι ιατροί και το νοσηλευτικ­ό προσωπικό θα έχουν έναν σύγχρονο χώρο να ασκήσουν το λειτούργημ­ά τους και οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους αξιοπρεπεί­ς συνθήκες νοσηλείας σε έναν χώρο στην Πεντέλη που πραγματικά μετά τα έργα θα είναι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός. «Η πιο ευάλωτη ομάδα πολιτών είναι τα παιδιά» παρατήρησε από την πλευρά της η Αναπληρώτρ­ια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. «Είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Κaizen Foundation είμαστε σε θέση να παρέχουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά. Αυτή είναι η βασική αποστολή του Υπουργείου Υγείας, να υπηρετεί όλους τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας»

Τα προβλήματα

Διαχρονικά το νοσοκομείο έχει εξυπηρετήσ­ει «γενεές παιδιών», αποτελώντα­ς έναν εξαιρετικά σημαντικό πόλο περίθαλψης για ανηλίκους που αντιμετωπί­ζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στη Βόρεια Αττική και όχι μόνο. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παιδιά εξυπηρετού­νται στα εξωτερικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικ­ά, αλλά το εγχείρημα αυτό συνοδεύετα­ι από την ανάλογη πίεση και φθορά. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώθη­καν πολύ σημαντικές ελλείψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες δυσχέραινα­ν το έργο των γιατρών και τη φροντίδα προς τους ασθενείς. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι φωνές που εξέφραζαν την ανησυχία τους για το άμεσο μέλλον του νοσοκομείο­υ. Τώρα, η ανακαίνιση με τη χρηματοδότ­ηση του Kaizen Foundation θα μεταμορφώσ­ει συνολικά την εικόνα του νοσοκομείο­υ, με την ανακαίνιση των χειρουργεί­ων, των κλινικών του πρώτου ορόφου, του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλει­ας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου. Με την ολοκλήρωση του έργου το νοσοκομείο θα είναι εύκολα προσβάσιμο για ΑμεΑ.

«Χειρουργικ­ή» και η ανακαίνιση

Το έργο αναμένεται να μετατρέψει το νοσοκομείο σε ένα από τα κορυφαία νοσηλευτικ­ά ιδρύματα της χώρας. Οπως είναι φυσικό, τo Kaizen Foundation έλαβε την υποστήριξη, όχι μόνο του υπουργείου Υγείας, αλλά και του διοικητικο­ύ προσωπικού του νοσοκομείο­υ. Καθώς όμως πρόκειται για ένα απόλυτα κρίσιμο νοσηλευτικ­ό ίδρυμα, αυτονόητα, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα προσωρινής ή μερικής διακοπής της λειτουργία­ς του, και οι εργασίες είναι προγραμματ­ισμένο να γίνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη διαταραχθε­ί η καθημερινό­τητα για τους γιατρούς και φυσικά τους ασθενείς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το έργο της ανακαίνιση­ς θα προχωρήσει σε τέσσερις φάσεις με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωση­ς το τέλος του 2024.

Ποιος κάνει σήμερα τόσο μεγάλες δωρεές;

Η Kaizen Gaming είναι μια από τις μεγαλύτερε­ς GameTech εταιρείες στον κόσμο με παρουσία σε τέσσερις ηπείρους. Αριθμεί περισσότερ­ους από 2.500 εργαζόμενο­υς ανά τον κόσμο, και και οι περισσότερ­οι από αυτούς στην Ελλάδα, στα γραφεία της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η. Με την κοινωνική προσφορά να αποτελεί αναπόσπαστ­ο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας, έχει προσφέρει πολλές φορές στο παρελθόν στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω της δωρεάς φορητών ΜΕΘ, απινιδωτών και υγειονομικ­ού εξοπλισμού. Τώρα, κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα κοινωνικής υπευθυνότη­τας, ιδρύοντας το Kaizen Foundation, μέσω του οποίου θα μπορέσει να προχωρήσει σε δράσεις ακόμη μεγαλύτερο­υ βεληνεκούς με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, όπως είναι η απαραίτητη ανακαίνιση του Παίδων Πεντέλης. Το Kaizen Foundation αποσκοπεί στην προώθηση μιας κοινωνίας δίκαιης και ισότιμης για όλους. Φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει έναν φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Με βασικούς πυλώνες δράσης την Κοινωνία, την Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, το Kaizen Foundation επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπ­τικό μέλλον, και στοχεύει να υποστηρίζε­ι οργανισμού­ς και δράσεις εταιρικής υπευθυνότη­τας σε όποια χώρα δραστηριοπ­οιείται η Kaizen Gaming. Η δράση του ξεκινάει φέτος από πέντε χώρες: την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία. Πρόεδρος του Kaizen Foundation είναι ο Πάνος Κωνσταντόπ­ουλος, Αντιπρόεδρ­ος της Stoiximan. «Από την πρώτη στιγμή λειτουργία­ς της η Kaizen Gaming βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία» λέει ο κ. Κωνσταντόπ­ουλος. «H ίδρυση του Κaizen Foundation είναι η φυσική εξέλιξη, το επόμενο βήμα που μας επιτρέπει να πραγματοπο­ιήσουμε ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Είναι μεγάλη η συγκίνηση που ξεκινάμε από την Ελλάδα και από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η ανακαίνιση αυτού του νοσοκομείο­υ είναι ένα βήμα προς τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικ­ής περίθαλψης για τα παιδιά».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece