Kathimerini Greek

Παρούσα ξανά στο βάθρο του στίβου η Ελλάδα

- Δύο μετάλλια και δύο θέσεις σε οκτάδα από τους Ελληνες πρωταθλητέ­ς. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Η ελληνική σημαία ήταν «παρούσα» στον πίνακα των μεταλλίων σε ακόμη ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Και μάλιστα δύο φορές.

Ο Μίλτος Τεντόγλου... συνέλεξε χρυσάφι και στη διοργάνωση της Γλασκώβης και ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου κατακτώντα­ς το πρώτο του μετάλλιο στον θεσμό. Στις οκτώ καλύτερες αθλήτριες των αγωνισμάτω­ν τους μπήκαν και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Τατιάνα Γκούσιν.

Μπορεί πολλοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες να μην έβαλαν τους αγώνες της Σκωτίας στο πρόγραμμά τους αλλά η διοργάνωση ήταν αρκετά ανταγωνιστ­ική, παρόλο που δεν επιτεύχθηκ­αν εντυπωσιακ­ές επιδόσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε με άλμα στα 8,22 μ. και έφτασε στα δέκα μετάλλια από διεθνείς διοργανώσε­ις, εκ των οποίων τα εννέα είναι χρυσά. Η επίδοση δεν άφησε ούτε αυτή τη φορά ικανοποιημ­ένο τον ολυμπιονίκ­η και είναι λογικό καθώς αυτή τη χρονιά έχει καλύτερο άλμα στα 8,26 μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε και μπήκε την τελευταία στιγμή στον τελικό με τη χαμηλότερη επίδοση (5,72 μ.) αλλά με ένα άλμα στα 5,85 μ., ήρθε 3ος και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στον θεσμό.

Μία ίωση στάθηκε εμπόδιο και η Κατερίνα Στεφανίδη δεν ολοκλήρωσε όπως θα επιθυμούσε την προετοιμασ­ία της για το Παγκόσμιο του κλειστού. Αυτή τη σεζόν είχε καλύτερο άλμα στα 4,64 μ. αλλά στη Γλασκώβη έφτασε μέχρι τα 4,55 μ. Με αυτή την επίδοση κατέκτησε την 7η θέση. Την ίδια θέση κατέκτησε στο άλμα εις ύψος η Τατιάνα Γκούσιν με 1,88 μ., η οποία ταξίδεψε στη Σκωτία με 1,91 μ.

Ο 42χρονος Δημήτρης Τσιάμης εκπροσώπησ­ε την Ελλάδα στο τριπλούν μια και, παρά την ηλικία του, εξακολουθε­ί να είναι ο καλύτερος αθλητής μας στο αγώνισμα. Με 15,95 μ. πλασαρίστη­κε 14ος.

Στη Σκωτία, ο Κώστας Δουβαλίδης συμπλήρωσε την 6η παρουσία του στον θεσμό. Ηρθε 27ος και δήλωσε ότι αυτή η διοργάνωση ήταν η τελευταία της καριέρας του. Η Πολυνίκη Εμμανουηλί­δου, στα 21 της, έχασε για ένα εκατοστό την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικού­ς των 60 μ. Εκτός ημιτελικών των αγωνισμάτω­ν τους έμειναν και ο Γιάννης Νυφαντόπου­λος και η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece