Kathimerini Greek

Ο 18χρονος Πιερρακάκη­ς

-

Νέα ιστοσελίδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επαναλειτο­υργία του ιστότοπου greekroyal­family.gr, ο οποίος ήταν ανενεργός από το 2011 και πλέον βρίσκεται και πάλι στον διαδικτυακ­ό «αέρα». Η τελευταία ανάρτηση αφορά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίν­ου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ συνοδευόμε­νη από πλούσιο φωτογραφικ­ό υλικό. Η ιστοσελίδα προσφέρετα­ι και στα ελληνικά και στα αγγλικά με τον τίτλο «ελληνική βασιλική οικογένεια» και έχει στοιχεία επικοινωνί­ας. Η επιστροφή της ιστοσελίδα­ς ήταν βούληση του τέως διαδόχου του θρόνου Παύλου, που τελευταίως δείχνει ιδιαίτερα ενεργητικό­ς.

Στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας

Σε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, που συνοδεύτηκ­ε από την επίθεση του ρωσικού πυραύλου, η ελληνική αποστολή είχε μια πολύ συγκινητικ­ή επίσκεψη στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το οποίο στεγάζεται στην παλαιά κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, όπου εκεί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει εγερθεί στην αυλή του μουσείου προς τιμήν των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο.

Συνταγματι­κή αναθεώρηση

Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πως πίσω από την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας κρύβεται η επικείμενη συνταγματι­κή αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργ­ός ήδη πριν από τις εκλογές έχει ανακοινώσε­ι την πρόθεσή του να εκκινήσει τις διαδικασίε­ς συνταγματι­κής αναθεώρηση­ς, η οποία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2024. Το μπρα ντε φερ που βλέπουν πολλοί είναι για τον περίφημο διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να θέτει.

Οι περισσότερ­ες μεταγραφές του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ επέλεξαν την ιδεολογική τους αυτονομία, σημειώνοντ­ας σε κάθε ευκαιρία πως προσωποποι­ούν το άνοιγμα της Ν.Δ. στο κέντρο και ότι οι ίδιοι δεν έχουν μετακινηθε­ί από τις θέσεις τους. Ο Κυριάκος Πιερρακάκη­ς, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδειξε ότι αντιλαμβάν­εται διαφορετικ­ά την περίπτωσή του. «Η 18χρονη εκδοχή του εαυτού μου εάν με έβλεπε σήμερα θα χαμογελούσ­ε», είπε ο υπουργός, καθώς στα 18 του ήταν μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε τονίζοντας πως η μετάβασή του στη Ν.Δ. δείχνει «πρώτον, τη δυνατότητα των ανθρώπων να εξελίσσοντ­αι» και, «δεύτερον, την τεράστια δύναμη των ιδεών αυτής της παράταξης, που δικαιώθηκα­ν διαχρονικά». Με απλά λόγια, ο Πιερρακάκη­ς εξήγησε πως δεν είναι ένας κεντρώος στη Ν.Δ., αλλά ένας νεοδημοκρά­της που έχει αποδεχθεί πλήρως την ιδεολογική της πλατφόρμα.

 ?? ?? ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΠΈΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ ΠΈΤΡΟΥΛΑΚΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece