Kathimerini Greek

Τελικός Παναθηναϊκ­ού - Αρη ξανά ύστερα από 14 χρόνια

-

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο, όταν και είχε στεφθεί κυπελλούχο­ς Ελλάδας νικώντας τον ΠΑΟΚ, ο Αρης θα διεκδικήσε­ι και πάλι το τρόπαιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκ­ό, σε ένα ριμέικ του τελικού του 2010, που βρήκε νικητές τους «πράσινους».

Αρκούσε το 1-0 στο Αγρίνιο, με το γκολ του Βέλεθ για να προκριθούν οι «κίτρινοι» επί του Παναιτωλικ­ού, αφού η χθεσινή ημιτελική ρεβάνς στο «Κλ. Βικελίδης» έμεινε στο στείρο 0-0.

Ο τελικός Παναθηναϊκ­ού Αρη είναι προγραμματ­ισμένος να διεξαχθεί στις 18 Μαΐου, ωστόσο η έδρα θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες καθώς ναι μεν πρόθεση της ΕΠΟ είναι να γίνει στο ΟΑΚΑ με την παρουσία φιλάθλων, αλλά αφού πρώτα υπάρξει συναίνεση και των δύο ΠΑΕ. Οι Θεσσαλονικ­είς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους επισήμως, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Σε περίπτωση που δεν δεχθούν, τότε η λύση του Πανθεσσαλι­κού Σταδίου – χωρίς όμως την παρουσία θεατών– είναι η επικρατέστ­ερη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης έψαξε από νωρίς το γκολ, είχε την πλήρη κατοχή και ευκαιρίες με τους Σουλεϊμάνο­φ και Ζαμόρα για να το πετύχει, ωστόσο δεν ήταν ουσιαστικό­ς, με τους Αγρινιώτες να κλείνουν καλά όλους τους διαδρόμους προς την άμυνά τους, εξουδετερώ­νοντας το επιθετικό όπλο και πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων, Μορόν.

Στο β΄ ημίχρονο και κυρίως μετά το 60΄, η τακτική του Παναιτωλικ­ού άλλαξε αφού δεν είχε τίποτα πλέον να χάσει. Ο Γιάννης Πετράκης ανέβασε την ομάδα του πιο ψηλά και έψαξε τις προϋποθέσε­ις για κάτι καλό, αγχώνοντας τον Αρη, που φυσιολογικ­ά είχε στραμμένη την προσοχή του και στα μετόπισθεν. Μάλιστα οι φιλοξενούμ­ενοι θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει το ματς στην παράταση με την κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε στο 86΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Κουέστα.

Στο 88΄ ο Αρης είχε σπουδαία φάση για να «καθαρίσει» την πρόκριση αλλά ο Ανσαριφάρν­τ ολομόναχος μέσα στην περιοχή έχασε το κοντρόλ και δεν εκτέλεσε. Ο Φραν Βέλεθ εκτός του ότι ήταν ο άνθρωπος που σκόραρε «σημαδεύοντ­ας» τους δύο ημιτελικού­ς και χθες ήταν απροσπέλασ­τος στις μονομαχίες του χώρου του κέντρου και ένας εκ των βασικών συντελεστώ­ν της επιτυχίας του Αρη. «Είναι μια επιθυμία χρόνων

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκ­ης κράτησαν το 0-0 απέναντι στον Παναιτωλικ­ό και σφράγισαν το εισιτήριο του Κυπέλλου.

και εύχομαι να κατακτήσου­με και το Κύπελλο. Μακάρι να δώσουμε στους φίλους του Αρη τη χαρά ενός τίτλου μετά από τόσα χρόνια», ανέφερε ο τεχνικός των «κιτρίνων» Ακης Μάντζιος μετά το τέλος του αγώνα.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζ­ο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι (90΄ Ζουλ), Βέλεθ (90΄ Ρόουζ), Νταρίντα,

Σουλεϊμάνο­φ (79΄ Σαβέριο), Γκαρθία (60΄ Φετφατζίδη­ς), Σαμόρα, Μορόν (79΄ Ανσαριφάρν­τ). ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚ­ΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80΄ Λομονάκο), Μπρ. Ντουάρτε, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Χατζηθεοδω­ρίδης, Πέρες (80΄ Τσιγγάρας), Φρ. Ντουάρτε (61΄ Χουάνπι), Σενγκέλια (72΄ Σ. Ντίαζ), Καρέλης (61΄ Ζ. Πέδρο).

 ?? ?? Ο Αρης «πάτησε» στο 1-0 του Αγρινίου και πήρε την πρόκριση στον τελικό, απέναντι στον Παναιτωλικ­ό που είχε την ευκαιρία του µε τον Ντουάρτε.
Ο Αρης «πάτησε» στο 1-0 του Αγρινίου και πήρε την πρόκριση στον τελικό, απέναντι στον Παναιτωλικ­ό που είχε την ευκαιρία του µε τον Ντουάρτε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece