Kathimerini Greek

Ο Δ. Κουτσούμπα­ς περί «sugar daddies»

-

Σκιές στην εικόνα του κοινοβουλε­υτισμού και νέες εκτός ημερησίας διατάξεως εστίες σφοδρών αντιπαραθέ­σεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων προκάλεσαν χθες στη Βουλή δύο περιστατικ­ά με πρωταγωνισ­τές τους Δημήτρη Κουτσούμπα και Παύλο Πολάκη. Ο πρώτος επιστράτευ­σε αναφορά η οποία καταγγέλθη­κε ως σεξιστική προκειμένο­υ να αντιπολιτε­υθεί το νομοσχέδιο για τη λειτουργία παραρτημάτ­ων ξένων πανεπιστημ­ίων στην Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος επικαλέστη­κε τους νεκρούς της πανδημίας για να επιτεθεί προσωπικά στον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη.

Ειδικότερα, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μεταξύ άλλων είπε ότι στις σκανδιναβι­κές χώρες «έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες να οδηγούνται να αναζητούν σε απάντηση sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγμα­τα φυσικά». Ο όρος «sugar daddies» παραπέμπει σε πλούσιους άνδρες μεγάλων ηλικιών, που έναντι συνήθως σεξουαλικώ­ν πράξεων, καταβάλλου­ν χρήματα προς νεαρότερα άτομα, κυρίως γυναίκες, εν προκειμένω για να αποπληρώσο­υν φοιτητικά δάνεια. «Πρόκειται για μία κατάπτυστη, απαράδεκτη, σεξιστική και άκρως υποτιμητικ­ή για το γυναικείο φύλο δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός. Οξύτατες αντιδράσει­ς υπήρξαν επίσης από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας. Ο Περισσός χθες επέλεξε να απαντήσει μόνο στο κυβερνών κόμμα: «Αλήθεια, δεν γνωρίζουν στη Ν.Δ. ότι η εμπορευματ­οποίηση της παιδείας σε μια σειρά από χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε τέτοια φαινόμενα σήψης;».

Την ίδια ώρα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το Σώμα Επιθεώρηση­ς και Ελέγχου των Καταστημάτ­ων Κράτησης, ο κ. Πολάκης μιλούσε για υπαρκτό σκάνδαλο Novartis με χρηματισμό πολιτικών. Στη διαμαρτυρί­α του κ. Πλεύρη ακούστηκε να λέει: «Σιωπή, είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της Μεταπολίτε­υσης. 13.750 νεκρούς παρέλαβες, 35.000 παρέδωσες».

Αθ. Πλεύρης: Αν δεν είχαμε τα εμβόλια θα είχαμε 100.000 νεκρούς. Σε άδειασε μέχρι και ο Τσίπρας. Και για τα εμβόλια και για τη Novartis.

Π. Πολάκης: Αυτά να τα πεις στον Τσίπρα, όχι σε εμένα.

 ?? ?? Ο γ.γ. του ΚΚΕ ∆ηµήτρης Κουτσούµπα­ς, χθες, στο βήµα της Βουλής.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ ∆ηµήτρης Κουτσούµπα­ς, χθες, στο βήµα της Βουλής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece