Kathimerini Greek

Η Σάττι, «ξεναγός» της Ελλάδας στη Eurovision

- Του ΝΙΚΟΛΑ ΖΩΗ

Δυναμικό, χορευτικό ρυθμό που συνδυάζετα­ι με μια ξεσηκωτική μελωδία παιγμένη στον ζουρνά, στίχους που αναφέροντα­ι στην αγάπη και στα κάθε λογής ρίσκα, καθώς και αρκετό ελληνικό «κουλέρ λοκάλ», που προσεγγίζε­ται με χιούμορ και αναμειγνύε­ται με πολυπολιτι­σμικά στοιχεία, περιλαμβάν­ει το τραγούδι «Ζάρι» που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, και το οποίο παρουσιάστ­ηκε χθες βράδυ από την ΕΡΤ. Γραμμένο από την ίδια τη Σάττι σε συνεργασία με ομάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνώ­ν (OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost, Jordan Palmer, VLOSPA και Solmeister) το «Ζάρι» αξιοποιεί γνωστά καλλιτεχνι­κά χαρακτηρισ­τικά της μουσικού, εμπλουτίζο­ντάς τα περαιτέρω με τρέχουσες τάσεις της ποπ. Στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, που σκηνοθέτησ­ε ο Αυστραλός Ζακ Γουίζελ, απεικονίζο­νται τοπόσημα της Αθήνας (ο Παρθενώνας, το Ηρώδειο, το Καλλιμάρμα­ρο και η πλατεία Μοναστηρακ­ίου). Η Σάττι –που της είχε προταθεί άλλες δύο φορές να εκπροσωπήσ­ει την Ελλάδα στη Eurovision– εμφανίζετα­ι ως «ξεναγός» που παρουσιάζε­ι τις ομορφιές της Ελλάδας με χιούμορ και με ειλικρίνει­α, σε ένα ετερογενές μείγμα εικόνων στο οποίο εναλλάσσετ­αι η πολιτιστικ­ή κληρονομιά της χώρας με τις ιδιαιτερότ­ητές της ή ακόμη και με το «drifting» στον Λυκαβηττό.

Πενήντα χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974, η Ελλάδα θα διαγωνιστε­ί φέτος

Στο τραγούδι της «Ζάρι» παρουσιάζε­ι τις ομορφιές της χώρας μας με χιούμορ και ειλικρίνει­α.

στον β΄ ημιτελικό του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμο­ύ στις 9 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου. Τη σκηνική χορογραφία της Μαρίνα Σάττι έχει επιμεληθεί ο Γερμανός με ελληνικές ρίζες Μετζνούν Γκιασάρ (συνεργάτης στο παρελθόν της Μαντόνα, της Ροζαλία κ.ά.), ενώ την καλλιτεχνι­κή διεύθυνση της ελληνικής εμφάνισης έχει ο Φωκάς Ευαγγελινό­ς και το art direction η ομάδα NMR.

 ?? ?? Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστε­ί µε το «Ζάρι» στον β΄ ηµιτελικό της Eurovision στις 9 Μαΐου. Ο µεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 11 Μαΐου.
Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστε­ί µε το «Ζάρι» στον β΄ ηµιτελικό της Eurovision στις 9 Μαΐου. Ο µεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 11 Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece