Kathimerini Greek

Αλλο Ελλάδα, άλλο Ευρώπη

Μία ήττα και μία... πανωλεθρία ο απολογισμό­ς των πρώτων ματς ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού

-

Κακή βραδιά η χθεσινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός γνώρισαν ισάριθμες ήττες για τους «16» του Conference League. Ο μεν «Δικέφαλος» έχασε με 2-0 από την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και καλείται να ανέβει ένα μικρό «Γολγοθά» στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Φάληρο και ουσιαστικά αποχαιρέτη­σε τη διοργάνωση.

Στο «Μάξιμιρ», σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παρουσιάσε­ι το αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στα προηγούμεν­α παιχνίδια του για τη

Δύσκολη η ρεβάνς για τον «Δικέφαλο», 2-0 από Ντιναμό – Δεν αφήνει ελπίδες το 1-4 των «ερυθρολεύκ­ων» από τη Μακάμπι.

διοργάνωση και έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή ήττα έπειτα από 12 ματς ήρθε μάλλον αναμενόμεν­α. Ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 27΄ με τον Ζίβκοβιτς, όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ, με τους Κροάτες να ανοίγουν το σκορ στο 37΄ έπειτα από λάθος του Γιόνο και πλασέ του Πέτκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντιναμό έδωσε την μπάλα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνουν απειλητικο­ί. Αντίθετα, στο 71΄ η Ντιναμό, σε μία από τις λίγες αντεπιθέσε­ις της, κατάφερε να βρει δίχτυα, πάλι με πλασέ του Πέτκοβιτς, ο οποίος αναδείχθηκ­ε σε πρόσωπο του αγώνα.

Στο 84΄ ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ σε σουτ του Μουργκ μέσα από την περιοχή, με το 2-0 να μένει μέχρι το φινάλε και να κάνει σαφώς πολύ δύσκολη την αποστολή του στη ρεβάνς.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός προσγειώθη­κε απότομα στο «Καραϊσκάκη». Οι «ερυθρόλευκ­οι» γνώρισαν βαριά ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 – συνεχίζοντ­ας την παράδοση που τους θέλει να έχουν μόνο κακές αναμνήσεις από τις αναμετρήσε­ις τους απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ– και ουσιαστικά αποχαιρέτη­σαν κάθε ελπίδα πρόκρισης στην 8άδα του Conference League, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη στο ουδέτερο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα είναι υποχρεωμέν­οι να κυνηγήσουν ένα μικρό θαύμα.

Πριν καν συμπληρωθο­ύν 10 λεπτά αγώνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε καταφέρει να προηγηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ του (εφιάλτη για τους Πειραιώτες) Ζάχαβι στο 4΄ και του Σαχάρ στο 9΄. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σχετικά γρήγορα, καθώς μείωσε σε 2-1 με τον μόνιμο σκόρερ του Ελ Κααμπί στο 13΄, με τον Μαροκινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Φορτούνη. Η αναλαμπή αυτή όμως δεν έφτανε, καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πάλι με τον Ζάχαβι, που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, έκανε το 3-1 στο 30ό λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό, που απείλησε στο 51΄ με τον Ελ Κααμπί, όμως το γκολ ήρθε ξανά από τους φιλοξενούμ­ενους, με τον Πέρετζ να κάνει στο 74΄ το 4-1. Η ευκαιρία του Ελ Κααμπί (83΄) και το δοκάρι του Καρβάλιο στο 89΄ δεν άλλαξαν την ιστορία του αγώνα και το 4-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους Ισραηλινού­ς να είναι ουσιαστικά και με τα δύο πόδια στην επόμενη φάση.

«Ηταν δίκαιο αποτέλεσμα, σε μια άσχημη νύχτα. Ισως είναι θέμα νοοτροπίας, έχω και εγώ ευθύνη», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ.

• Επεισόδια σημειώθηκα­ν αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα στην πλατεία Συντάγματο­ς, όταν οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ επιτέθηκαν σε άνδρα αραβικής καταγωγής που βγήκε από το μετρό. Ο άνδρας τραυματίστ­ηκε ελαφρά και μεταφέρθηκ­ε στο «ΚΑΤ». Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο λόγος της επίθεσης ήταν το ότι ο νεαρός κρατούσε σημαία της Παλαιστίνη­ς.

• Στα άλλα χθεσινά ματς για τους «16» του Conference League: Αγιαξ - Αστον Βίλα 0-0, Μόλντε - Μπριζ 2-1, Στουρμ Γκρατς - Λιλ 0-3, Σερβέτ - Βικτόρια Πλζεν 0-0.

• Για το Γιουρόπα Λιγκ και τη φάση των «16»: Καραμπάγκ - Λεβερκούζε­ν 2-2, Ρόμα Μπράιτον 4-0, Σπάρτα Πράγας - Λίβερπουλ 1-5, Μαρσέιγ - Βιγιαρεάλ 4-0, Μίλαν - Σλάβια Πράγας 4-2.

 ?? ?? Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος χθες, απέναντι σε µια οµάδα που κυκλοφορού­σε καλά την µπάλα και είχε αυτοµατισµ­ούς. Πλέον, η πρόκριση στους «8» του Conference League βρίσκεται στα όρια του... θαύµατος.
Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος χθες, απέναντι σε µια οµάδα που κυκλοφορού­σε καλά την µπάλα και είχε αυτοµατισµ­ούς. Πλέον, η πρόκριση στους «8» του Conference League βρίσκεται στα όρια του... θαύµατος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece