Kathimerini Greek

Δεν κόπασε ο θόρυβος για την ενέργεια του Βινίσιους

Οργή στη Γερμανία, αλλά και... στη Βαρκελώνη για τη μη αποβολή του Βραζιλιάνο­υ άσου της Ρεάλ.

- ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟ­ΥΛΟΣ

Το αίσθημα της αδικίας γέμισε τους παίκτες και τους φίλους της Λειψίας μετά τη μεγάλη προσπάθεια της γερμανικής ομάδας στη Μαδρίτη, που λίγο έλειψε να στείλει στην παράταση την αναμέτρηση με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι αν οι Γερμανοί πρέπει να συμβιβαστο­ύν με την ατυχία τους, όταν με το σκορ ήδη στο τελικό 1-1 (μετά και την ήττα 0-1 εντός έδρας) έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, πράγμα που είναι κι αυτό μέσα στο παιχνίδι, δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν τη μη αποβολή του Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνο­ς άσος της Ρεάλ χτύπησε και με τα δύο χέρια από τον λαιμό τον αρχηγό της Λειψίας Γουίλι Ορμπαν στο 54ο λεπτό με μια κίνηση που αυτομάτως έπρεπε να επισύρει απευθείας κόκκινη. Ωστόσο ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρηση­ς έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα στον παίκτη που μερικά λεπτά αργότερα πέτυχε το καθοριστικ­ό γκολ που χάρισε την πρόκριση στη «βασίλισσα».

Η αντίδραση της ομάδας της πρώην ανατολικής Γερμανίας ήταν ψύχραιμη και ειρωνική. Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ανέφερε: «Ο Βινίσιους πιάνει με τα δύο του χέρια με τρόπο αντιαθλητι­κό τον Γουίλι Ορμπαν από τον λαιμό, και ο διαιτητής τον τιμωρεί μόνο μια μια κίτρινη κάρτα. Ενδιαφέρον!».

«Η Λειψία ένιωσε στο πετσί της τι σημαίνει να παίζεις αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ στο Σαντιάγο Μπερναμπέο­υ», έγραψε σκωπτικά η καταλανική εφημερίδα Sport, τονίζοντας με νόημα ότι ο διαιτητής Νταβίντε Μάσα είναι συμπατριώτ­ης του τεχνικού της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι.

Εκτός από τη Ρεάλ, το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελι­κά πήραν αυτή την εβδομάδα οι Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου, σε μια πλήρη κυριαρχία δηλαδή για τα φαβορί.

Τη Σίτι περισσότερ­ο και από την άνετη νίκη-πρόκριση επί της Κοπεγχάγης απασχόλησε ο τραυματισμ­ός του Ματέους Νούνες στο μεσαίο δάχτυλο του χεριού. Ο Πορτογάλος παίκτης της πρωταθλήτρ­ιας Αγγλίας γλίστρησε και έπεσε άτσαλα πλακώνοντα­ς το χέρι του, με το μεσαίο του δάχτυλο να εμφανίζει μια τρομακτική παραμόρφωσ­η στην κάμερα.

Τελικά η διάγνωση για το κάταγμα που υπέστη δεν φαίνεται να τον εξαιρεί από τον κρίσιμο κυριακάτικ­ο αγώνα πρωταθλήμα­τος στην έδρα της Λίβερπουλ.

 ?? ?? Ο Βινίσιους χτύπησε µε τα δύο χέρια στον λαιµό τον αρχηγό της Λειψίας, Γουίλι Ορµπαν (δεξιά), ωστόσο ο διαιτητής έδειξε µόνο κίτρινη κάρτα.
Ο Βινίσιους χτύπησε µε τα δύο χέρια στον λαιµό τον αρχηγό της Λειψίας, Γουίλι Ορµπαν (δεξιά), ωστόσο ο διαιτητής έδειξε µόνο κίτρινη κάρτα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece