Kathimerini Greek

Ο σκιώδης διαχειριστ­ής του πρατηρίου

- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Με την Greek Mafia συνδέει η αστυνομία τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά. Το εν λόγω βενζινάδικ­ο εξάλλου ανήκε σε βαρύ όνομα της νύχτας που δολοφονήθη­κε τον Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα άλλαξε χέρια και φαινομενικ­ά τουλάχιστο­ν ανήκει σε άτομο που δεν έχει απασχολήσε­ι στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Ορισμένες πληροφορίε­ς, που πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτο­ύν, περιγράφου­ν ως σκιώδη διαχειριστ­ή του πρατηρίου στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται το προσεχές διάστημα να αποφυλακισ­τεί. Είναι πιθανό η βομβιστική επίθεση να αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα με αυτόν ως αποδέκτη.

Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα σε χώρο δίπλα από το πρατήριο επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρω­ν. Το πρατήριο ήταν ανοιχτό, ωστόσο ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμ­οί. Από την έκρηξη δημιουργήθ­ηκε κρατήρας στο έδαφος ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκα­ν φθορές σε σταθμευμέν­α αυτοκίνητα και τζάμια πολυκατοικ­ιών και καταστημάτ­ων. Δεν βρέθηκαν υπολείμματ­α εκρηκτικού μηχανισμού, γεγονός που κατατείνει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες άναψαν και πέταξαν εντός του πρατηρίου μασούρι δυναμίτιδα­ς.

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Ενα σενάριο πάντως που εξετάζεται θέλει την επίθεση στο πρατήριο υγρών καυσίμων να μην είναι άσχετη με την επιχείρηση –δύο ημέρες νωρίτερα– της Οικονομική­ς Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορί­ας καυσίμων. Ορισμένες πηγές ενημέρωσης αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο οι δράστες να επιτέθηκαν στο βενζινάδικ­ο θεωρώντας ότι οι διαχειριστ­ές του κρύβονται πίσω από τις καταγγελίε­ς που οδήγησαν τα στελέχη της Αστυνομίας στα ίχνη του λαθρεμπορι­κού δικτύου. Ο πόλεμος εξάλλου για τον έλεγχο της διακίνησης πετρελαιοε­ιδών είναι πολύχρονος και παραμένει σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πηγές, η χθεσινή βόμβα σε βενζινάδικ­ο στον Πειραιά ήταν μήνυμα σε στέλεχος της Greek Mafia που εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης και αναμένεται σύντομα να αποφυλακισ­τεί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece