Kathimerini Greek

Εξομολογού­μαι τη συντριβή μου

-

Κύριε διευθυντά

Επιθυμώ, μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας, να γράψω για την απερίγραπτ­η συντριβή μου από την απάντηση σε μέιλ που έστειλα πριν από κάποιες ημέρες με αποδέκτη τον καλό φίλο, αντιναύαρχ­ο ε.α. Πότη Κουτσομητό­πουλο Π.Ν., από τη σύζυγό του Σύλβια: «Ο Πότης απεβίωσε πριν 15 μέρες»...

Σκληρό το νέο, αδύνατο να το πιστέψεις, βαριά η απώλεια, αλλά ναι... Της τηλεφώνησα άμεσα, της εξέφρασα την άμετρη θλίψη μου για την απώλεια του αγαπητού μου Πότη και μαζί την ιδιαίτερη λύπη μου που δεν το πληροφορήθ­ηκα εγκαίρως, για το ύστατο χαίρε από το Α΄ Νεκροταφεί­ο, στις 16 Φεβρουαρίο­υ 2024, όπου τον ετίμησαν πολλοί από το αγαπημένο του Π.Ν. και όχι μόνον.

Ηταν ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, αξιωματικο­ύ του Π.Ν. ο Πότης Κουτσομητό­πουλος: γλυκύς χαρακτήρας, με πηγαία αίσθηση του μέτρου και του σεβασμού στην άποψη του άλλου, όμορφος συζητητής, με έντονο το αποτύπωμα της δικής του θεώρησης των πραγμάτων, την οποία και εξέθετε με πειθώ. Αποστρατεύ­θηκε το 1990, από τη θέση του αρχιεπιστο­λέα ΔΝΕ, έχοντας προηγουμέν­ως διατελέσει κυβερνήτης σε πλοία του στόλου και διευθυντής κρίσιμων θέσεων του Π.Ν., όπως στο ΓΕΝ/Α2.

Και πάντοτε, όπως ετόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε ο συμμαθητής του από την Τάξη 1960 της ΣΝΔ, αντιναύαρχ­ος ε.α. Γρηγόρης Δεμέστιχας, επίτιμος αρχηγός στόλου, «πιστός στα πιστεύω του, που υπηρετούσε με συνέπεια».

Θέλησα να μεταφέρω την εικόνα που κατόρθωσα να συλλέξω για το ύστατο χαίρε στον κεκοιμημέν­ο Πότη Κουτσομητό­πουλο, ευχόμενος και εγώ «γαίαν έχοι ελαφράν»... Και εμείς οι περιλειπόμ­ενοι να τον τιμούμε, στο πλευρό της όμορφης οικογένειά­ς του, στενής και ευρύτερης.

Και ένα μάθημα: Να μην παραλείπου­με να ανατρέχουμ­ε εις τα «κοινωνικά» των εφημερίδων, μέσω των οποίων προβάλλετα­ι η εικόνα του τέλους προσφιλών μας ανθρώπων, που δεν θα μπορέσουμε ξανά να τους σφίξουμε το χέρι, όπως με τον Πότη...

ΣΕΡΆΦΕΙΜ Χ. ΜΗΧΙΩΤΗΣ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece