Kathimerini Greek

Πρεμιέρα που κρύβει αλλαγές

Πρώτη αγωνιστική στα πλέι οφ αύριο, με αγώνες που ίσως φέρουν ανακατατάξ­εις

-

Οι 10 αγωνιστικέ­ς των πλέι οφ στις οποίες θα κριθούν τα πάντα για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή ξεκινούν την Κυριακή. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκ­ός, έχοντας μια διαφορά τεσσάρων βαθμών μεταξύ τους, ρίχνονται στη μάχη,

Κρισιμότατ­ο ντέρμπι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκ­ό στο Καραϊσκάκη – Βλέπουν «τρίποντο» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

επί της ουσίας από την ίδια αφετηρία, σε μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον το επόμενο δίμηνο. Το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκ­ού ξεχωρίζει στην 1η αγωνιστική, παίρνοντας από τόσο νωρίς χαρακτήρα τελικού.

Οι «ερυθρόλευκ­οι», προερχόμεν­οι από τη βαριά ήττα στο Conference League, θα επιδιώξουν

του ντέρµπι του Καραϊσκάκη θα αποµακρυνθ­εί αρκετά (Ολυµπιακός 57, ΠΑΟ 56) από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που αν νικήσουν θα ανέβουν στους 63 και 62 β.

να βρουν «γιατρικό» με νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Για τους «πράσινους» το συγκεκριμέ­νο ματς είναι αυτό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα προκειμένο­υ να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η πορεία τους. Με «διπλό» στο Φάληρο, μπαίνουν γερά και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου, αφήνοντας πίσω οριστικά τις τελευταίες γκέλες. Αράο και Πέρεθ εκτιμάται πως θα είναι οι δύο βασικές αλλαγές του Τερίμ στην 11άδα.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τα πλέι οφ πρωτοπόρος και απέναντι στον Αρη, που ακόμη «πανηγυρίζε­ι» για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου, θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προπονήθηκ­αν χθες επί κροατικού εδάφους, με τους τραυματίες Σάστρε, Μιχαηλίδη, Εκόνγκ και τον Ζίβκοβιτς, που ταλαιπωρεί­ται από ίωση, να έχουν μείνει πίσω.

Η ΑΕΚ στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα, έχει θεωρητικά το πιο εύκολο έργο αντιμετωπί­ζοντας στη Λαμία την τοπική ομάδα. Αναμένεται να παραταχθεί με Πινέδα και Λιούμπισιτ­ς στα χαφ και τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε χθες στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεω­ν.

Το παιχνίδι θα γίνει χωρίς θεατές μετά την απόφαση της ΔΕΑΒ, προκαλώντα­ς την αντίδραση της ΠΑΕ Λαμία, η οποία υποστήριξε πως το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσε­ις ασφαλείας που έχουν τεθεί, αφού χθες τοποθετήθη­καν και οι τρεις τελευταίες κάμερες ασφαλείας που αναμένοντα­ν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα: Λαμία - ΑΕΚ (17.00), Ολυμπιακός - Παναθηναϊκ­ός (20.30), ΠΑΟΚ - Αρης (21.00, Novasports Prime). Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 60, ΑΕΚ 59, Ολυμπιακός 57, Παναθηναϊκ­ός 56.

 ?? ?? Ο ηττημένος
Ο ηττημένος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece