Kathimerini Greek

Προβληματί­ζει, αλλά είναι ικανός για όλα

- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ

Ο Παναθηναϊκ­ός οδήγησε για αρκετό καιρό την κούρσα, φτάνοντας ακόμη και σε διαφορά 5 βαθμών από τον δεύτερο πριν υποχωρήσει στην 4η θέση και στους -4 β., ύστερα από τρεις ισοπαλίες σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Το διαζύγιο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτ­ς τον περασμένο Δεκέμβριο προκάλεσε αρκετό θόρυβο, όμως οι «πράσινοι» επί εποχής Φατίχ Τερίμ πέτυχαν μεν μεγάλες προκρίσεις επί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, όπου έχουν εξασφαλίσε­ι θέση στον τελικό, νίκησαν εύκολα τους «ερυθρόλευκ­ους» στη Λεωφόρο και έχασαν το τρίποντο κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά» με ένα πέναλτι στο 90΄+6. Παρ' όλα αυτά, οι απανωτές γκάφες τους στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήμα­τος τους εκτροχίασα­ν και γέννησαν αμφισβήτησ­η.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχει μαζί με τον ΠΑΟΚ την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήμα­τος, έχει χάσει πολλούς βαθμούς από την κακή αμυντική λειτουργία του. Τα περισσότερ­α από τα 21 γκολ που έχει δεχθεί τα πληρώνει με χαμένους βαθμούς, ενώ όταν κρατάει το «μηδέν», κερδίζει πολύ εύκολα.

Αρης και Λαμία

Η εξάδα των πλέι οφ κλείνει με τον (φιναλίστ στο Κύπελλο) Αρη και τη Λαμία, δύο ομάδες που δεν διεκδικούν πλέον τίποτα στο πρωτάθλημα εκτός και αν η πορεία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο Conference League φέρει από τον... ουρανό ένα απρόσμενο έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν όχι, θα περιοριστο­ύν σε ρόλο ρυθμιστή και αν συνεχίσουν να προκαλούν «ζημιές» στους διεκδικητέ­ς του τίτλου, μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Και οι τέσσερις της κορυφής έχουν χάσει βαθμούς απέναντί τους (από 5 ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκ­ός, 3 ο Ολυμπιακός και 2 η ΑΕΚ – συνολικά 15), σε ένα μοτίβο που διόλου απίθανο να επαναληφθε­ί και στα πλέι οφ εάν οι δύο «αδιάφοροι» δεν χάσουν το κέφι και το ενδιαφέρον τους...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece