Kathimerini Greek

Φώναξε «παρών» ο Παναθηναϊκ­ός

Νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου μετά τα αποτελέσμα­τα της πρεμιέρας

-

Αλλαγή σκηνικού στην κορυφή του βαθμολογικ­ού πίνακα και άνοιγμα της ψαλίδας της διαφοράς από τον πρώτο μέχρι τον τέταρτο στους 5 βαθμούς, από τους 4 που ήταν στο φινάλε της κανονικής περιόδου, έφερε η πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1, με μεγάλους κερδισμένο­υς τους Παναθηναϊκ­ό, ΑΕΚ και χαμένους τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη αγωνιστική αυτού του μίνι πρωταθλήμα­τος είχε μόνο νίκες για τους τρεις φιλοξενουμ­ένους και αντίστοιχα ήττες για τους τρεις γηπεδούχου­ς, με αστάθμητο παράγοντα τον... Αρη. Αν και βαθμολογικ­ά αδιάφορος, νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον γκρέμισε από την κορυφή και κράτησε ζωντανό στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες μάλλον θα είχε αποχαιρετή­σει από νωρίς τα όπλα μετά την οδυνηρή ήττα του από τον Παναθηναϊκ­ό, την ημέρα των 99ων γενεθλίων του μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Η εντυπωσιακ­ή επιστροφή της ομάδας του Φατίχ Τερίμ ήρθε αναμφίβολα με ηχηρό τρόπο και ελληνική... υπογραφή, καθώς οι σκόρερ και των τριών τερμάτων του (δύο ο Ιωαννίδης, ένα ο Μπακασέτας) ήταν Ελληνες, για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια. Με τη νίκη αυτή (3-1) ο Παναθηναϊκ­ός ξαναμπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου κι ας ανέβηκε μόλις μία θέση (από 4ος είναι πλέον 3ος) στη βαθμολογία. Εβγαλε μέταλλο παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο και έδωσε εμφαντική απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν, με το πρόγραμμα να του επιτρέπει να περάσει ακόμη και πρώτος, αρκεί να νικήσει στη «Λεωφόρο» τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με την επανέναρξη του πρωταθλήμα­τος, μετά τη διακοπή του για τρεις εβδομάδες λόγω της Εθνικής.

Αν και η μόνη διέξοδός του για μια διάκριση και την Ευρώπη είναι ο τελικός του Κυπέλλου, ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 1-0 και άλλαξε για 4η φορά φέτος τον κάτοικο του ρετιρέ της βαθμολογία­ς. Το έκανε νικώντας δύο φορές τον ΠΑΟΚ και μία τον Παναθηναϊκ­ό, συν άλλη μία με την ισοπαλία του με την ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Εξελίσσετα­ι έτσι στο... αλατοπίπερ­ο του πρωταθλήμα­τος γιατί, αν και αδιάφορος βαθμολογικ­ά, έχει διαμορφώσε­ι με την υπογραφή του νέες ισορροπίες στη μάχη του τίτλου. Αντιθέτως η Λαμία δείχνει να τα έχει παρατήσει εντελώς. Από τότε που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ έχει χάσει τον σκληροτράχ­ηλο χαρακτήρα της, ενώ αγωνίστηκε χωρίς Τσιλούλη και Καρλίτος (μεταγραφή). Αποδείχθηκ­ε ξανά εύκολη λεία για την ΑΕΚ, η οποία τη νίκησε 4-0 και επέστρεψε διά ρυθμού παρελάσεως στην κορυφή.

 ?? ?? Ο Φώτης Ιωαννίδης με τον Μπερνάρ ήταν οι παίκτες που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκ­ού στο «Καραϊσκάκη­ς».
Ο Φώτης Ιωαννίδης με τον Μπερνάρ ήταν οι παίκτες που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκ­ού στο «Καραϊσκάκη­ς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece