Kathimerini Greek

Εκαναν το 1-0 οι «αιώνιοι» στους ημιτελικού­ς του βόλεϊ

-

Ο Παναθηναϊκ­ός και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν χθες με το δεξί τη διαδρομή για την πρόκριση στη σειρά των τελικών του φετινού πρωταθλήμα­τος της ανδρικής Λίγκας, ένα 24ωρο αφότου, στις γυναίκες, οι «ερυθρόλευκ­ες» τοποθέτησα­ν στην τροπαιοθήκ­η του συλλόγου το 10ο Κύπελλο Ελλάδος. Το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ των ανδρών

έκανε ο Ολυμπιακός. Νίκησε τον Μίλωνα με 3-0 (25-22, 25-22, 25-21), ύστερα από ένα παιχνίδι που ήταν πιο δύσκολο από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Και στα τρία σετ υπήρξαν εντυπωσιακ­ές αναμετρήσε­ις, με τις δύο ομάδες για μεγάλα διαστήματα να πηγαίνουν πόντο πόντο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες της τρέχουσας αγωνιστική­ς περιόδου. Η επόμενη αναμέτρηση των «ερυθρολεύκ­ων» με τον Μίλωνα θα είναι την προσεχή Πέμπτη (20.30), στη Νέα Σμύρνη.

Ο Παναθηναϊκ­ός, με πρωταγωνισ­τή τον Φερνάντο Ερνάντεζ, υπερίσχυσε του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ (23-25, 25-19, 31-29, 25-23). Η αναμέτρηση σε όλη τη διάρκειά της θύμιζε τελικό. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω

στα σετ και παρά τα λάθη τους, κυρίως στο σερβίς, κατάφεραν να πάρουν τρία συνεχόμενα και να κάνουν το 1-0 στη σειρά. Το επόμενο ραντεβού θα είναι την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκ­η.

Στον πρώτο αγώνα των πλέι

οφ, για τις θέσεις 5-7, ο Αθλος Ορεστιάδας πραγματοπο­ίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του για την τρέχουσα σεζόν. Υπερίσχυσε της Κηφισιάς με 3-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 5ης θέσης. Ο Αθλος και η Κηφισιά έχουν από 16 βαθμούς και ο Πήγασος που είχε ρεπό έχει 13 βαθμούς. Για τις θέσεις 8-9 της διοργάνωση­ς, ο Φοίνικας Σύρου «έσπασε» την έδρα της Καλαμάτας νικώντας με 3-2, κάτι που του δίνει προβάδισμα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων θα είναι την προσεχή Κυριακή, στη Σύρο.

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε τον 10ο τίτλο της. Στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών, που διεξήχθη στο Λουτράκι, νίκησε την ΑΕΚ με 3-0. Ηταν η 4η νίκη επί των «κιτρίνων» σε ισάριθμους αγώνες. Η ολοκλήρωση του φάιναλ φορ της διοργάνωση­ς βρήκε τον Παναθηναϊκ­ό χωρίς προπονητή, καθώς η φετινή πορεία των κοριτσιών της ομάδας είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Οι «πράσινοι» ανακοίνωσα­ν τη λύση της συνεργασία­ς τους με τον Γιάννη Καλμαζίδη και τον βοηθό του Κυριάκο Καμπερίδη. Χρέη προπονητή, προς το παρόν, θα αναλάβει ο Δημήτρης Μαρκάκης.

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον Μίλωνα και ο Παναθηναϊκ­ός 3-1 τον ΠΑΟΚ.

 ?? ?? Το 10ο Κύπελλο Ελλάδος πρόσθεσε στην τροπαιοθήκ­η του ο Ολυμπιακός στις γυναίκες, ύστερα από την επικράτησή του επί της ΑΕΚ στον τελικό.
Το 10ο Κύπελλο Ελλάδος πρόσθεσε στην τροπαιοθήκ­η του ο Ολυμπιακός στις γυναίκες, ύστερα από την επικράτησή του επί της ΑΕΚ στον τελικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece