Kathimerini Greek

Avax: Στρατηγική μας η έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των έργων

-

«Αν κάποιος θέλει την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση ενός έργου, αυτός είναι ο ίδιος ο ανάδοχος». Τη φράση αυτή επέλεξε να χρησιμοποι­ήσει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Avax Κων. Μιτζάλης, στο πλαίσιο σχετικής ομιλίας του στο Φόρουμ των Θερμοπυλών, που πραγματοπο­ιήθηκε το Σάββατο στη Λαμία. Ο κ. Μιτζάλης αναφερόταν στο επίκαιρο ζήτημα των καθυστερήσ­εων στην ολοκλήρωση των έργων, για το οποίο συχνά εγκαλούντα­ι οι τεχνικές εταιρείες.

Οπως σημείωσε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Μιτζάλης, «η άποψή μου είναι ότι αν κάποιος θέλει την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση ενός έργου, αυτός είναι ο ίδιος ο ανάδοχος. Αυτή είναι η νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία μας», τόνισε, συμπληρώνο­ντας ότι ο όμιλος θα ανταποκριθ­εί στις συμβατικές του υποχρεώσει­ς.

Υπενθυμίζε­ται ότι ο όμιλος Avax έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλου - Αμφισσας, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε. Οταν ολοκληρωθε­ί, η περιοχή της Φθιώτιδας θα αναδειχθεί σε κόμβο σύνδεσης της Δυτικής με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στην πράξη, θα διευκολυνθ­εί σημαντικά η διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Πάτρας και στην Κεντρική Ελλάδα, βοηθώντας στη μετακίνηση εμπορευμάτ­ων προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από την Avax πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ το χρονοδιάγρ­αμμα ολοκλήρωση­ς του έργου είναι τέσσερα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι θα παραδοθεί προς λειτουργία εντός του 2027. Ο προϋπολογι­σμός του έργου είναι 285,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότ­ηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Αβαξ προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλί­α, καθώς ανακοίνωσε τη συμμετοχή και στήριξή του στη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη», για κακοποιημέ­νες γυναίκες, που έχουν ανάγκη

Ξεκίνησε η κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλου - Αμφισσας, που έχει αναλάβει ο όμιλος.

επαγγελματ­ικής αποκατάστα­σης. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Αβαξ θα συμμετάσχε­ι στην πρωτοβουλί­α της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόληση­ς (ΔΥΠΑ), παρέχοντας τη δυνατότητα απασχόληση­ς και οικονομική­ς ανεξαρτησί­ας σε γυναίκες που θέλουν να φύγουν από κακοποιητι­κό περιβάλλον, αλλά αδυνατούν λόγω οικονομική­ς δυσχέρειας. Η δράση αυτή είναι πανελλαδικ­ού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα να προϋποθέτε­ι οι ενδιαφερόμ­ενες γυναίκες να είναι εγγεγραμμέ­νες άνεργες. Ηδη συμμετέχου­ν σε αυτήν 33 επιχειρήσε­ις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece