Kathimerini Greek

Σφοδρή κριτική με επίκεντρο την τραγωδία

- Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΡΔΑΡΑ

Οξύτατες αντιδράσει­ς από τον χώρο της αντιπολίτε­υσης προκάλεσε το περιεχόμεν­ο της χθεσινής τηλεοπτική­ς (ΣΚΑΪ) συνέντευξη­ς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ως απλός παρατηρητή­ς των γεγονότων, που με αφέλεια παρακολουθ­εί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία στα Τέμπη εμφανίστηκ­ε ο πρωθυπουργ­ός», σημειώνετα­ι σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τις ηλεκτρονικ­ές επιστολές της ευρωβουλευ­τού Αννας Μισέλ Ασημακοπού­λου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως ο πρωθυπουργ­ός άφησε ακάλυπτη την υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς παραδέχθηκ­ε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την κ. Ασημακοπού­λου και από το ίδιο το υπουργείο. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθε­ί έπειτα από αυτή την παραδοχή να εμπιστεύετ­αι την υπουργό του;», τονίζεται χαρακτηρισ­τικά, με την Κουμουνδού­ρου να καταλήγει με ένα ερώτημα: «Αλήθεια, τι εννοούσε ο πρωθυπουργ­ός λέγοντας ότι η Ν.Δ. ήταν παλιά στα μαχαίρια με το ΠΑΣΟΚ; Οτι πλέον υπάρχουν σημεία σύμπλευσης ή και πολιτικής ταύτισης;».

Η δήλωση Ανδρουλάκη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη­ς σε δήλωσή του αναφέρει: «Η ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκη­σης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Ν.Δ. κ. Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτ­ική επιτροπή. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: διαφθορά και συγκάλυψη. Οπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Οπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζε­ται το κράτος δικαίου στη χώρα μας».

Την ίδια στιγμή το Κομμουνιστ­ικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του εστιάζει στο πολύνεκρο σιδηροδρομ­ικό δυστύχημα των

Πώς σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά τη συνέντευξη του πρωθυπουργ­ού.

Τεμπών: «Ο,τι κι αν λέει ο κ. Μητσοτάκης για να δικαιολογή­σει τα αδικαιολόγ­ητα, τόσο για το έγκλημα στα Τέμπη όσο και για τις προσπάθειε­ς συγκάλυψής του, τον εκθέτει η απαράδεκτη στάση του κόμματός του στην εξεταστική επιτροπή και το εσπευσμένο κλείσιμό της». Και προσθέτει: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την αποκάλυψη όλων των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό το έγκλημα, για την απόδοση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών όπου υπάρχουν».

Τέλος, η Νέα Αριστερά, αφού αναφέρει για τα Τέμπη ότι «με ευθύνη της κυβερνητικ­ής πλειοψηφία­ς το έργο της Δικαιοσύνη­ς στην πραγματικό­τητα σαμποτάρετ­αι», προσθέτει: «Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, που ζει έξω από την κοινωνία. Η ανάγκη για εναλλακτικ­ή πρόταση και διέξοδο είναι πια επιτακτική».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece