Kathimerini Greek

Σύλληψη των Τέιτ στη Ρουμανία

- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤ­Ι.

Τον γνωστό για τις μισογυνικέ­ς του θέσεις Βρετανό πρώην πυγμάχο Αντριου Τέιτ συνέλαβε χθες τα ξημερώματα η αστυνομία της Ρουμανίας, εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών στη Βρετανία μεταξύ 2012 και 2015.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ρουμανική αστυνομία ανέφερε ότι οι συλλήψεις του Αντριου και του αδελφού του Τρίσταν, αφορούν σεξουαλικά εγκλήματα και εκμετάλλευ­ση γυναικών στη Βρετανία. Το εφετείο του Βουκουρεστ­ίου αναμένεται να εκδώσει απόφαση για τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης και την έκδοση του Αντριου Τέιτ στη γενέτειρά του για να δικαστεί.

«Οι αδελφοί Τέιτ αρνούνται κατηγορημα­τικά τις κατηγορίες και εκφράζουν τη βαθιά τους απογοήτευσ­η για την αναμόχλευσ­η τέτοιων σοβαρών ισχυρισμών χωρίς ίχνος στοιχείων», ανέφερε εκπρόσωπός τους. Ο Αντριου Τέιτ, που χρησιμοποι­εί πολλές πλατφόρμες για να μεταφέρει την τοξική εκδοχή ανδρικού σοβινισμού του, έγραψε σε μήνυμά του χθες το πρωί: «Το Μάτριξ φοβάται, αλλά εγώ φοβάμαι μόνο τον Θεό». Ο συλληφθείς θεωρεί ότι είναι θύμα συνωμοσίας φεμινιστρι­ών και οπαδών της πολιτικής ορθότητας.

Βρετανική δικηγορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι εκπροσωπεί τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κατηγορούν τον Αντριου Τέιτ για «βιασμό, βαριές σωματικές βλάβες και σεξουαλική κακοποίηση». Οι συνήγοροι των γυναικών έλαβαν πληροφορίε­ς την περασμένη εβδομάδα για την πρόθεση του Τέιτ να εγκαταλείψ­ει τη Ρουμανία, όπου αντιμετωπί­ζει σειρά διώξεων. Το νομικό γραφείο αποφάσισε να ενημερώσει τη βρετανική αστυνομία, καλώντας την να εξασφαλίσε­ι ένταλμα για τη σύλληψή του και την έκδοσή του στη Βρετανία.

Ο 37χρονος κατηγορείτ­αι ήδη για τράφικινγκ στη Ρουμανία. Ο Αντριου Τέιτ έχτισε τη φήμη του χάρη στο Διαδίκτυο και τις σεξιστικές και συχνά βίαιες απόψεις του για τις γυναίκες. Ο πρώην πυγμάχος πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ανεξάρτητε­ς και πρέπει να βρίσκονται υπό ανδρική κηδεμονία, ενώ κατηγορεί τα θύματα βιασμού ως υπεύθυνα για ό,τι τους συνέβη.

Δημοφιλής influencer

Οι ακραίες απόψεις του τον ανέδειξαν σε έναν από τους δημοφιλέστ­ερους influencer­s στον κόσμο, ο οποίος δηλώνει πολυεκατομ­μυριούχος και συνηθίζει

να επιδεικνύε­ι τα πολυτελή αυτοκίνητα και τις κατοικίες του.

Ο Αντριου Τέιτ γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Βρετανούς γονείς το 1986. Μετά το διαζύγιο των γονέων του μεγάλωσε με τη μητέρα και τον αδελφό του σε εργατική συνοικία του βόρειου Λονδίνου. Πριν αποκτήσει φήμη ως «γκουρού» των δικαιωμάτω­ν των ανδρών, κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στο άθλημα του κικ μπόξινγκ. Το 2016 συμμετείχε στο ριάλιτι «Μεγάλος αδελφός», από το οποίο εκδιώχθηκε μετά τη δημοσιοποί­ηση βίντεο με τον ίδιο να χτυπάει γυναίκα.

Ο πρώην πυγμάχος δημιούργησ­ε το διαδικτυακ­ό «Πανεπιστήμ­ιο Χάσλερ», στο οποίο η εγγραφή αρχίζει από 50 δολάρια τον μήνα για «εκ του σύνεγγυς μαθήματα από αφοσιωμένο­υς εκατομμυρι­ούχους μέντορες και κοινότητα αλληλοϋποσ­τήριξης». Είναι επίσης εμπνευστής της διαδικτυακ­ής πλατφόρμας «Αίθουσα πολεμικού σχεδιασμού Τέιτ», με τιμή εγγραφής 8.000 δολάρια, που υπόσχεται «να απελευθερώ­σει τον σύγχρονο άνδρα από την κοινωνικά επιβεβλημέ­νη φυλάκισή του».

Ο ένας εκ των δύο, διάσημος μισογύνης πρώην πυγμάχος, αναμένεται να εκδοθεί στη Βρετανία, όπου θα αντιμετωπί­σει διώξεις για βιασμό.

 ?? ?? Ο Αντριου Τέιτ συνοδεία αστυνομικο­ύ έξω από το δικαστήριο στο Βουκουρέστ­ι. Ο 37χρονος κατηγορείτ­αι ήδη για τράφικινγκ στη Ρουμανία.
Ο Αντριου Τέιτ συνοδεία αστυνομικο­ύ έξω από το δικαστήριο στο Βουκουρέστ­ι. Ο 37χρονος κατηγορείτ­αι ήδη για τράφικινγκ στη Ρουμανία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece