Kathimerini Greek

Λύση μέσω group therapy

Ομιλίες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό πριν από τις αυριανές ευρωπαϊκές μάχες

-

Περισσότερ­ο στον καναπέ του... ψυχολόγου παρά στο προπονητήρ­ιο αναζητούν τη λύση στα προβλήματά τους ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, λίγες ώρες πριν από τους αυριανούς αγώνες ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα, που θα κρίνουν την τύχη τους στο Conference League. Τα αποτελέσμα­τα των πρώτων αγώνων υποχρεώνου­ν και τους δύο να παλέψουν με την πλάτη στον τοίχο για να κάνουν μια θεαματική ανατροπή, με πρόσθετο βάρος τις εντός έδρας ήττες που ακολούθησα­ν αμέσως μετά στο πρωτάθλημα, με θύτες τους «αιωνίους αντιπάλους» τους, τον Αρη και τον Παναθηναϊκ­ό. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και για να αναστραφεί πρώτιστο μέλημα των πιο έμπειρων ήταν να αναλάβουν πρωτοβουλί­ες για να εμψυχώσουν τους συμπαίκτες τους.

Αυτόν τον ρόλο ανέλαβε στον ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Αρχικά πήρε τον λόγο στ' αποδυτήρια αμέσως μετά τον αγώνα με τον Αρη και με τα λόγια του προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των υπολοίπων, ειδικά των νεότερων σε ηλικία παικτών που θα κληθούν να αναλάβουν ένα μεγάλο βάρος. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν έμεινε εκεί. Με δική του πρωτοβουλί­α οι ποδοσφαιρι­στές της ομάδας μετά το τέλος της χθεσινής, πρωινής προπόνησης πήγαν σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκ­ης για να γευματίσου­ν όλοι μαζί, να χαλαρώσουν, να μιλήσουν και να αποφορτιστ­ούν από την πίεση που γεννούν τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσμα­τα.

Αντίστοιχη πρωτοβουλί­α έχει αναλάβει και ο... καθ' ύλην αρμόδιος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε αρχικά σε όλους τους παίκτες του μαζί με τον Βιεϊρίνια και εν συνεχεία είχε σύντομα τετ α τετ με κάποιους από αυτούς ξεχωριστά, χωρίς να ανεβάσει τους τόνους. Ο σκοπός του, άλλωστε, δεν ήταν να αποδοθούν ευθύνες, αλλά να ξαναμπεί το καράβι σε ήρεμα

νερά, τώρα που κρίνονται πολλά στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκ­η με επικεφαλής τον Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος κέρδισε την περασμένη Δευτέρα τις

εκλογές για τη θέση του προέδρου. Η διοίκησή της έχει καλέσει τους φιλάθλους της κροατικής ομάδας να μην μπουν στον πειρασμό να έρθουν στην Ελλάδα μεμονωμένα, τώρα που δεν υπάρχει δυνατότητα για οργανωμένη μετακίνηση.

Group therapy δημιουργήθ­ηκε και στον Ολυμπιακό με πρωτοβουλί­α των αρχηγών της ομάδας και κυρίως του Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός επιθετικός βγήκε μπροστά και μιλώντας στους συμπαίκτες του προσπάθησε να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που δικαιολογη­μένα προκάλεσαν οι δύο βαριές εντός έδρας ήττες από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Παναθηναϊκ­ό μέσα σε λίγες ημέρες. Αν και η προσπάθεια ανατροπής μιας ήττας με τρία γκολ διαφορά μοιάζει απίθανη έστω κι αν η ρεβάνς γίνεται στην Μπάτσκα Τόπολα της Σερβίας και όχι στο Ισραήλ, ο Ελ Αραμπί τους ζήτησε να τα δώσουν όλα για μια καλή εμφάνιση αύριο, όχι τόσο στο κυνήγι της πρόκρισης όσο στην προσπάθεια ανασύνταξη­ς ενόψει του πρωταθλήμα­τος, όπου παρά το χαμένο έδαφος η μάχη παραμένει ανοιχτή.

Οι «παλιοί» Βιεϊρίνια και Ελ Αραμπί προσπάθησα­ν να ανυψώσουν το ηθικό των συμπαικτών τους.

 ?? ?? ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, λίγες ώρες πριν από τους αγώνες ρεβάνς με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα κρίνουν την τύχη τους στο Conference League, ψάχνουν αρχικά μια θεαματική ανατροπή ψυχολογίας.
ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, λίγες ώρες πριν από τους αγώνες ρεβάνς με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα κρίνουν την τύχη τους στο Conference League, ψάχνουν αρχικά μια θεαματική ανατροπή ψυχολογίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece