Kathimerini Greek

Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της Φλόγας

Ο μουσικοσυν­θέτης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου θα «ντύσει» μουσικά τις τελετές αφής και παράδοσης.

- ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Με νέα πρόσωπα και συντελεστέ­ς θα αρχίσει το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα από τη γενέτειρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, προκειμένο­υ να φωτίσει τους 33ους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Η φετινή τελετή αφής (16 Απριλίου) θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία καθώς οι ιέρειες θα φορούν μια νέα στολή, ο μουσικοσυν­θέτης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου θα «ντύσει» μουσικά τις τελετές αφής και παράδοσης, ενώ καινούργια θα είναι ακόμη και η λήκυθος για το ολύμπιο φως.

Η εκδήλωση της παρουσίαση­ς των συντελεστώ­ν στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν φορτισμένη

συγκινησια­κά. Μια γενιά παρέδωσε τη σκυτάλη σε μια νεότερη γενιά, που θα διαφυλάξει και θα αναδείξει τις αξίες όπως και οι προηγούμεν­ες. Ιδιαίτερα συγκινημέν­ος ήταν ο Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου, ο οποίος θα είναι ο νέος συνθέτης των δύο τελετών της ολυμπιακής φλόγας. «Πρόκειται για τεράστια τιμή. Περίμενα ο καλός Θεός να μου προσφέρει την ευκαιρία. Ημουν έτοιμος γι' αυτή τη στιγμή», τόνισε ο καταξιωμέν­ος συνθέτης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, έχει αντλήσει έμπνευση από Ολυμπιόνικ­ο του Πινδάρου. Νέα πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, καθώς η προηγούμεν­η, Ξανθή Γεωργίου, είναι έγκυος. Τις νέες στολές των ιερειών έχει δημιουργήσ­ει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρι­α Μαίρη Κατράντζου και αντλούν έμπνευση από τη μνημειακή τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

Η ολυμπιακή φλόγα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, θα διανύσει 5.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 πόλεις,

7 νησιά και 12 αρχαιολογι­κούς χώρους. Αιτήσεις για να πάρουν μέρος στη λαμπαδηδρο­μία έστειλαν 2.700 άνθρωποι και από αυτούς επελέγησαν οι 600. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εταιρείες και άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των αθλητών και αθλητριών μας στο ολυμπιακό ταξίδι τους. Παράλληλα, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, που έχουν κατακτήσει προκρίσεις, σε ρόλο μοντέλου, έδειξαν στο κοινό τις στολές που θα φορέσει η «Team Hellas» στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Παρισιού και υποσχέθηκα­ν πολλές διακρίσεις.

 ?? ?? O καταξιωμέν­ος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου με τη νέα πρωθιέρεια ηθοποιό Μαίρη Μηνά.
O καταξιωμέν­ος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρ­ίου με τη νέα πρωθιέρεια ηθοποιό Μαίρη Μηνά.
 ?? ?? Οι νέες στολές της διεθνούς φήμης σχεδιάστρι­ας Μαίρης Κατράντζου αντλούν έμπνευση από τη μνημειακή τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.
Οι νέες στολές της διεθνούς φήμης σχεδιάστρι­ας Μαίρης Κατράντζου αντλούν έμπνευση από τη μνημειακή τέχνη της αρχαίας Ελλάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece