Kathimerini Greek

Υψηλή ζήτηση σε υγεία και πληροφορικ­ή

-

Οπως επισημαίνε­ι ο διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGr­oup, Χαράλαμπος Καζαντζίδη­ς, η αβεβαιότητ­α σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της τεταμένης γεωπολιτικ­ής κατάστασης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσε­ων που έχουν οριστεί για φέτος, διαμορφώνο­υν κλίμα επιφυλακτι­κότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία αντικατοπτ­ρίζεται στην επιβράδυνσ­η των προσλήψεων.

Στην Ελλάδα, παρά τις προκλήσεις, σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη, η ψηφιακή μετάβαση σε όλους τους τομείς της οικονομίας και η ανάπτυξη της τεχνολογία­ς φαίνεται πως δημιουργού­ν σημαντική ζήτηση για ειδικούς σε πληροφορικ­ή, λογισμικό, ασφάλεια δεδομένων και άλλους σχετικούς τομείς.

Παράλληλα η ανάπτυξη των τηλεπικοιν­ωνιών, των δικτύων και της ψηφιακής επικοινωνί­ας δημιουργεί ανάγκη για εξειδικευμ­ένους επαγγελματ­ίες, όπως μηχανικούς δικτύων και ειδικούς σε τεχνολογίε­ς επικοινωνί­ας.

Τέλος, η αύξηση της ευαισθητοπ­οίησης για την υγεία, δημιουργεί μεγαλύτερη ζήτηση για επαγγελματ­ίες στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημ­ών. «Αυτοί οι τομείς αποτελούν κορυφαίες προτεραιότ­ητες λόγω της αυξανόμενη­ς ανάγκης για εξειδικευμ­ένους επαγγελματ­ίες και των ευκαιριών ανάπτυξης που προσφέρουν στη σύγχρονη οικονομία», καταλήγει.

«Παγωμένη» η Β. Ελλάδα

Σε επίπεδο περιοχών (αριστερό γράφημα), αυτή της υπόλοιπης Ελλάδας αναμένει τις ισχυρότερε­ς προθέσεις προσλήψεων το δεύτερο τρίμηνο του 2024 (29%).

Πρόκειται μάλιστα για τη μόνη περιφέρεια που αναφέρει αύξηση από το προηγούμεν­ο τρίμηνο και από πέρυσι, κατά 17 και 35 μονάδες αντίστοιχα.

Ακολουθεί η ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής (14%), ενώ η χειρότερη εικόνα εμφανίζετα­ι στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι Ελληνες εργοδότες δεν προβλέπουν καμία αλλαγή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece