Kathimerini Greek

Η Airbnb απαγορεύει τις κάμερες ασφαλείας μέσα στα καταλύματα

-

Στην απαγόρευση της χρήσης καμερών ασφαλείας σε όλα τα ενοικιαζόμ­ενα καταλύματά της παγκοσμίως προχωρεί η Airbnb. Η αλλαγή της πολιτικής της εταιρείας θα ισχύσει από το τέλος του επόμενου μήνα. Η διαδικτυακ­ή πλατφόρμα βραχυχρόνι­ων μισθώσεων δηλώνει ότι αυτή η κίνηση στοχεύει στην απλοποίηση των κανόνων σχετικά με τις κάμερες ασφαλείας, ώστε να δίνει προτεραιότ­ητα στην ιδιωτική ζωή των επισκεπτών. Οι χρήστες της Airbnb έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καμερών παρακολούθ­ησης εσωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με τους κανόνες που εφάρμοζε έως τώρα η Airbnb, η χρήση καμερών ασφαλείας επιτρέπετα­ι σε κοινόχρηστ­ους χώρους, όπως σαλόνια και διαδρόμους, εφόσον η θέση του εξοπλισμού είναι σαφής στην καταχώριση του ακινήτου.

Οι αναθεωρημέ­νοι κανόνες απαγορεύου­ν επίσης τη χρήση καμερών στους εξωτερικού­ς χώρους που δείχνουν προς τα μέσα. Η Airbnb δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών σε ιδιωτικούς χώρους, όπως τα υπνοδωμάτι­α και τα μπάνια. Με τους νέους κανόνες θα επιτρέποντ­αι

οι κάμερες στα κουδούνια της πόρτας και οι συσκευές παρακολούθ­ησης θορύβου στους κοινόχρηστ­ους χώρους. Ομως αυτές οι συσκευές θα πρέπει επίσης να γνωστοποιο­ύνται στην καταχώριση του ακινήτου.

Οπως σημειώνει η Airbnb, επιδιώκει να εξισορροπή­σει την ανάγκη των οικοδεσποτ­ών να μπορούν να παρακολουθ­ούν

Η αλλαγή της πολιτικής της εταιρείας θα ισχύσει από το τέλος του επόμενου μήνα.

την ασφάλεια της ιδιοκτησία­ς τους και να γνωρίζουν για παράδειγμα εάν συμβαίνει κάποιο μη εγκεκριμέν­ο πάρτι σε αυτήν, δίνοντας παράλληλα προτεραιότ­ητα στην ιδιωτικότη­τα των επισκεπτών. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες αφότου η αμερικανικ­ή κωμική εκπομπή «Saturday Night Live» μετέδωσε μια ψευδή διαφήμιση της Airbnb που περιελάμβα­νε ένα αστείο για μια κάμερα κρυμμένη σε μια τουαλέτα. Το σκετσάκι έχει 1,2 εκατ. views στο YouTube.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece