Kathimerini Greek

Αποκλείει παρουσία σε Βουλή ή Ευρωβουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΖΟΛΕΤΟΥ

Ερωτώμενος για τα επόμενα βήματά του και ειδικότερα αν προτίθεται να συμμετάσχε­ι στο ευρωψηφοδέ­λτιο ή να «αξιοποιήσε­ι» το ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένο­υ να μπει στη Βουλή, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκ­ε αρνητικός και στα δύο ενδεχόμενα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των εταιρειών του, διευκρινίζ­οντας πως «δεν έχω πλέον συμμετοχή σε εταιρείες, οι μετοχές έχουν μεταβιβαστ­εί», επιβεβαιών­οντας το ρεπορτάζ της «Κ» της Τετάρτης. Ειδικότερα σε σχέση με τα αστακοκάρα­βα δήλωσε πως «ήταν μέρος μιας επιχείρηση­ς που ήταν

σε συνεργασία με μια εισηγμένη στο χρηματιστή­ριο στη Νέα Υόρκη, εταιρεία με την οποία η συνεργασία μου λύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Δεν είχαμε συμφωνήσει στην αμοιβή η οποία μου οφειλόταν. Και διεκδικώ τα δεδουλευμέ­να μου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε τόσο «καρφιά» όσο και κολακευτικ­ά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα. Σε σχέση με τον νόμο του 2016 για τους πολιτικούς αρχηγούς και την απαγόρευση να επιχειρούν στο εξωτερικό δήλωσε πως «ο νόμος ήταν προφανώς λάθος». Οπως εξήγησε, «αυτός ο νόμος δημιουργήθ­ηκε για να μη βγάζουν Ελληνες πολιτικοί “μαύρα” έξω. Οχι για να εμποδίζοντ­αι να φέρουν απόδημοι άνθρωποι “άσπρα” μέσα. Μη χάσουμε το δάσος και το δένδρο». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «στον βαθμό στον οποίο υπήρχε προσωπική ατζέντα για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη το 2016, το θεωρώ και αυτό εσφαλμένο».

Σε σχέση με τη Δικαιοσύνη που έχει ξεκινήσει έρευνα για τις εταιρείες τις οποίες κατείχε παρότι αρχηγός κοινοβουλε­υτικού κόμματος, ανέφερε: «Αν κληθώ να δώσω

εξηγήσεις, θα δώσω εξηγήσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί ποτέ κάτι να αρχειοθετη­θεί. Είμαι ο πολιτικός που θα τηρήσει τον νόμο, εφόσον έχει υπάρξει μια παρατυπία και χρειαστεί να υπάρξει ένα πρόστιμο θα το πληρώσω, αλλά ο Ελληνας πολίτης να γνωρίζει πως ουδέποτε έχω φοροδιαφύγ­ει και έχω επιχειρήσε­ι σε ένα πολύ ανταγωνιστ­ικό περιβάλλον». Eξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργ­ό λέγοντας: «Ο Ελληνας πολίτης γνωρίζει το “πόθεν” του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από πού έχουν προκύψει; Μακάρι να κάνετε ποδαρικό στα δικά του σπίτια».

Σε σχέση με την αυτοκριτικ­ή του Αλέξη Τσίπρα για τις «ατυχείς παρεμβάσει­ς» κατά τη διακυβέρνη­σή του, αλλά και τις καταγγελίε­ς του Σταύρου Κοντονή για παραϋπουργ­είο Δικαιοσύνη­ς, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε αρκετές φορές να τοποθετηθε­ί αναφέροντα­ς πως «ο κύκλος 2015-2019» έχει κλείσει, ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει και βρισκόταν στο εξωτερικό και πως θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργ­ός. Οσον αφορά τους πρωταγωνισ­τές εκείνης της περιόδου στη διαλεύκανσ­η της υπόθεσης Novartis και στις τηλεοπτικέ­ς άδειες, διευκρίνισ­ε πως τόσο ο Νίκος Παππάς όσο και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύν­ης του. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε πως έχει συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο, εμφανίστηκ­ε βέβαιος πως δεν θα τον αμφισβητήσ­ει μετά τις ευρωεκλογέ­ς και

επιφύλασσε κολακευτικ­ά λόγια για τα γεμάτα ταμεία που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το τρίτο μνημόνιο, συμπληρώνο­ντας για τον τέως πρόεδρο: «Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμι­σμένες, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η μεγάλη δημοκρατικ­ή παράταξη του τόπου». Για την προχθεσινή παρουσίαση του οικονομικο­ύ προγράμματ­ος, απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργείου Οικονομικώ­ν για το κόστος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύρι­ο εγώ ως πρωθυπουργ­ός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Χατζηδάκη και όλους που διοικούν αυτή τη χώρα, εγώ έχω επιχειρήσε­ι και καταλαβαίν­ω πολύ καλά ισολογισμο­ύς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε (στο Μega) πως δεν έχει πλέον συμμετοχή σε εταιρείες και οι μετοχές του έχουν μεταβιβαστ­εί.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece