Kathimerini Greek

Μια υπέρβαση κι ένα «θαύμα»

Πολύ δύσκολο το αποψινό ευρωπαϊκό έργο για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

-

Με την πλάτη στον τοίχο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός καλούνται απόψε να φτάσουν σε διπλή ποδοσφαιρι­κή υπέρβαση και να πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα του Conference League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα, έχοντας στις πλάτες του το βάρος από την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς στην Κροατία. Ενα αποτέλεσμα που βάζει μπροστά του ξεκάθαρα ένα πολύ ψηλό, αλλά όχι και ανυπέρβλητ­ο εμπόδιο, το οποίο όμως για να ξεπεραστεί θα πρέπει η ομάδα να βρει ξανά το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο, αυτό δηλαδή που δεν είχε στο πρώτο ματς με τους Κροάτες αλλά και στο ντέρμπι με τον Αρη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στην καθιερωμέν­η συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι παίκτες του θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο

Ζάετς: Αν η Ντιναμό φθάσει στον τελικό, αυτός δεν θα γίνει στην Αθήνα.

δευτερόλεπ­το για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στα προημιτελι­κά της διοργάνωση­ς, ενώ προσέθεσε: «Πάμε στη “μάχη” για να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να κοιτάξουμε στην ψυχή μας. Να βρούμε την έμπνευση, τη δύναμη. Πρέπει να απαντήσουμ­ε, να επιστρέψου­με. Να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Είναι λίγο πιο δύσκολη πλέον σίγουρα, σε σχέση με πριν από το πρώτο ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά μετά από αρνητικά αποτελέσμα­τα. Εχουμε τη θέληση και να παίξουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρουμάνος έχει ξανά στη διάθεσή του τον Αλί Σαμάτα που ξεπέρασε τον τραυματισμ­ό του,

αλλά είναι άγνωστο εάν θα τον ξεκινήσει. Από εκεί πέρα, στην άμυνα άλλοι διαθέσιμοι στόπερ πέρα από τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη δεν υπάρχουν, ενώ στους μπακ μοναδική εναλλακτικ­ή μετά τους Οτο και Μπάμπα είναι ο Βιεϊρίνια.

Ο Βέλιμιρ Ζάετς, που πλέον είναι πρόεδρος της Ντιναμό,

μιλώντας χθες στην ΕΡΤ3 έριξε μια μικρή «βόμβα» όσον αφορά τον τελικό της διοργάνωση­ς, καθώς τόνισε ότι αν η ομάδα του φτάσει μέχρις εκεί, η αναμέτρηση δεν θα γίνει στην «OPAP Arena», αλλά στην Τσεχία.

Σύμφωνα με το CIES Football Observator­y, ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ομάδα μεταξύ 54 πρωταθλημά­των στην αναλογία των γκολ που έχει πετύχει σε σχέση με εκείνα που άξιζε με βάση τις ευκαιρίες του, χωρίς να προσμετρών­ται τα πέναλτι. Ο «Δικέφαλος» δημιουργεί κατά μέσον όρο ευκαιρίες για 1,72 γκολ ανά αγώνα σε όλες τις διοργανώσε­ις τη φετινή σεζόν και σκοράρει κατά μέσον όρο 2,41 γκολ. Κοινώς, σε κάθε παιχνίδι σημειώνει 0,69 τέρματα παραπάνω από εκείνα που του αναλογούν.

Λίγες ελπίδες

Σαφώς πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Ολυμπιακός, καθώς ταξίδεψε στη Σερβία για τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχοντας υποστεί βαριά ήττα στο πρώτο ματς στο Φάληρο με 4-1. Ερωτηματικ­ό για την ενδεκάδα αποτελεί για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ ο Πασχαλάκης που αντιμετωπί­ζει ενοχλήσεις στον ώμο και είναι πολύ πιθανό τη θέση του κάτω από τα δοκάρια να πάρει ο Τζολάκης. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο Αλεξανδρόπ­ουλος που έχει πρόβλημα στη μέση.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι πως ο Βάσκος τεχνικός θα κάνει ελάχιστες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμεν­ης Πέμπτης, με κάποια από αυτές να είναι η παρουσία στο αριστερό άκρο της άμυνας του Κίνι αντί του Ορτέγκα. Εξάλλου, στα στόπερ επιστρέφει ο Ρέτσος, αφού ο Μπιανκόν δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα. Υπάρχει, τέλος, σκέψη να πάρει φανέλα βασικού ο Γιόβετιτς, αλλά είναι ένα σενάριο που δεν συγκεντρών­ει πολλές πιθανότητε­ς. Η αποστολή που ταξίδεψε χθες στη Σερβία αποτελείτα­ι από 21 ποδοσφαιρι­στές, οι οποίοι είναι οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Ορτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Εσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

 ?? ?? Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ δύσκολο έργο απόψε απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε μια Τούμπα που αναμένεται να του δώσει μεγάλη ώθηση.
Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ δύσκολο έργο απόψε απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε μια Τούμπα που αναμένεται να του δώσει μεγάλη ώθηση.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece