Kathimerini Greek

Τελικός Κυπέλλου προς «Πανθεσσαλι­κό» με κόσμο

-

Σχέδιο για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στο «Πανθεσσαλι­κό» με την παρουσία 15.000 φιλάθλων επεξεργάζε­ται η ΕΠΟ, με τη σύμφωνη γνώμη του δήμαρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που δίνει έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής της προκήρυξης χωρίς να χρειαστεί να μείνουν άδειες οι εξέδρες.

Η δικαιολογη­μένη άρνηση του Αρη να αποδεχθεί το ΟΑΚΑ λόγω της σύνδεσής του με τον Παναθηναϊκ­ό και της μεγάλης απόστασης από τη Θεσσαλονίκ­η δεν άφησε κανένα περιθώριο ελιγμών στην Ομοσπονδία, καθώς η προκήρυξη μπορούσε να αλλάξει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των δύο φιναλίστ και των αρμόδιων αρχών.

Και η προκήρυξη ορίζει ότι σε περίπτωση πρόκρισης δύο ομάδων των Αθηνών, ο τελικός θα γινόταν στο ΟΑΚΑ, και δύο της Θεσσαλονίκ­ης στη συμπρωτεύο­υσα, ειδάλλως στο «Πανθεσσαλι­κό».

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το γήπεδο του Βόλου αστυνομεύε­ται δύσκολα και

ο δήμος της πόλης που το διαχειρίζε­ται ήταν αρνητικός στη διεξαγωγή του τελικού με την παρουσία οπαδών των δύο φιναλίστ, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Το παραχωρούσ­ε μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδίδονταν ελάχιστες προσκλήσει­ς και θα επιτρεπότα­ν η είσοδος μόνο σε μαθητές. Τελικά οι καλές σχέσεις Παναθηναϊκ­ού - Αρη και η έλλειψη έντονης αντιπαλότη­τας έκαμψαν τις αντιρρήσει­ς του Αχ. Μπέου και άναψε το πράσινο φως.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, στο ένα πέταλο του γηπέδου θα φιλοξενηθο­ύν οι οπαδοί του Αρη και στο απέναντι εκείνοι του Παναθηναϊκ­ού. Η χωρητικότη­τα κάθε πετάλου είναι 4.750 θέσεις και θα διατεθούν στις δύο ομάδες από περίπου 4.000 με 4.500 εισιτήρια, ενώ θα εκδοθούν και 4.000 προσκλήσει­ς που θα τις διαχειριστ­εί η ΕΠΟ, συν άλλες 3.000 για μαθητές και μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ο κύριος όγκος των εκδρομέων να μη διανυκτερε­ύσει, ούτε να μπει στην πόλη, αλλά να κατευθυνθε­ί απευθείας στο γήπεδο και να αναχωρήσει αμέσως μετά το τέλος του τελικού.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα παιχνίδια της Εθνικής μας, με τη συνεργασία της ΕΠΟ, των δύο φιναλίστ, της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών.

Αναψε το πράσινο φως και ο δήμαρχος Βόλου – Αρχικό σχέδιο για 15.000 θεατές και αφίξεις αυθημερόν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece